spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăDezvaluiriComisia de Etică a Universității de Vest din Timișoara despre sesizarea privind...

Comisia de Etică a Universității de Vest din Timișoara despre sesizarea privind plagiatul lui Kovesi: Parțial îndreptățită și fundamentată

-

Sesizarea privind plagiatul Codruței Kövesi este „parțial îndreptățită și fundamentată”. Este una dintre concluziile Comisiei de Etică a Universității de Vest din Timișoara. Potrivit surselor din conducerea Comisiei, citate de jurnaliştii de la PressOne, există similitudini cu lucrări ale altor autori în cazul a peste 500 de rânduri din cele 4.000 vizate de o sesizare a Grupul de Investigații Politice.

- Reclama -

GIP a sesizat că circa 4.000 de rânduri din totalul de 11.000 ale tezei intitulate „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”, cu care procurorul-șef al DNA a obținut, în 2011, titlul de doctor în Drept, ar fi plagiate.

 Potrivit surselor PressOne, Comisia de Etică a UVT a constatat că există „similitudini cu lucrări ale altor autori” în cazul a peste 500 de rânduri din cele 4.000 vizate de sesizare.

17 noiembrie a fost data-limită până la care UVT trebuia să-şi exprime poziţia în legătură cu sesizarea de plagiat formulată de GIP.

Cu toate că era de așteptat ca UVT să trimită Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) o recomandare privind fie menținerea, fie retragerea titlului de doctor aflat în discuție, Senatul UVT a votat joi, 17 noiembrie, cu majoritate covârșitoare, ca Universitatea să își însușească viitoarea decizie a comisiei de lucru a CNATDCU.

Motivația acestei derobări – spun sursele PressOne – este faptul că niciunul dintre experții în Drept de la alte universități pe care UVT i-a chemat să facă parte din comisia de analiză a tezei nu și-a asumat această răspundere.

Astfel, UVT nu va face propunere de menținere sau retragere a titlului de doctor deținut de Codruța Kövesi, iar dacă Ministerul nu va accepta acest punct de vedere, atunci Senatul UVT va lua, totuși, o decizie prin vot în acest sens.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img