spot_img
12.2 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăhighlightComisia de Apărare din Senat va face audieri în cazul #Colectiv

Comisia de Apărare din Senat va face audieri în cazul #Colectiv

-

Președintele Comisiei de apărare din Senat, Marius Obreja, consideră că ideea înființării unei subcomisii care să verifice ipotezele vehiculate în spațiul public referitoare la producerea tragediei din clubul Colectiv trebuie analizată după ce comisia, în integralitatea ei, va avea o serie de întâlniri cu reprezentanți ai instituțiilor care au intervenit în acest caz.

„Comisia de apărare din Senat, în integralitatea ei, pentru îmbunătățirea cadrului legislativ care vizează situațiile de urgență sau excepționale, va avea discuții cu toți reprezentanții acestui lanț decizional care intră în alarmare la o astfel de situație. Despre subcomisie se va discuta numai în eventualitatea depistării, în cadrul acestor discuții, a unor spețe penale care nu sunt prinse în vreun dosar. Grija noastră cea mai mare este de a nu cădea, în Comisia de apărare, în politicianism. Nu cred că va fi o dezbatere, o ședință și punct. Cred că vor fi mai multe întâlniri. Ne vom face un plan”, a afirmat, miercuri, pentru AGERPRES, senatorul PNL Marius Obreja.

- Advertisement -

Senatorul ALDE Dumitru Dian Popescu a solicitat, pe 13 ianuarie, înființarea unei subcomisii parlamentare în cadrul Comisiei de apărare din care face parte, care să verifice ipotezele vehiculate în spațiul public referitoare la producerea tragediei din clubul Colectiv.

„Noi nu anchetăm partea penală. Noi vedem dacă ISU, MAI și STS și-au făcut datoria. Dacă MAI a dat cod roșu sau portocaliu, cât de repede au venit salvările și cât de repede a primit STS apelul. Verificăm instituțiile care se află sub controlul parlamentar al Comisiei de apărare. Avem patru accidente grave — Balotești, Apuseni, Siutghiol și Colectiv și nu am căutat o reglementare legislativă pentru a avea o coordonare comună între instituții”, declara, pe 26 ianuarie, pentru AGERPRES, Dumitru Dian Popescu.

- Advertisement -

La rândul său, senatorul PNL Corneliu Dobrițoiu, membru al Comisiei de apărare, a explicat că scopul acestui demers parlamentar este armonizarea cadrului legislativ pentru situații de urgență.

În urma tragediei de la Colectiv au murit 63 de persoane.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img