spot_img
15.7 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăActualitateComisarul ucrainean pentru Protecția Limbii de Stat face ordine în Transcarpatia unde...

Comisarul ucrainean pentru Protecția Limbii de Stat face ordine în Transcarpatia unde trăiesc români și maghiari: Internetul doar in ucraineană

-

În cadrul convorbirilor din Transcarpatia, Taras Kremin, comisarul ucrainean pentru Protecția Limbii de Stat,  a subliniat importanța respectării Legii „Cu privire la asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat” în condițiile legii marțiale, respectarea legislației lingvistice în domeniul educației, în special, art. 21 din Legea Ucrainei „Cu privire la limbă”, art. 7 din Legea Ucrainei „Cu privire la educație”, art. 5 din Legea Ucrainei „Cu privire la învățământul secundar general cuprinzător”.

- Reclama -

El a informat despre noua etapă de implementare a Legii limbii, care a început la 16 iulie 2022 și prevede utilizarea limbii ucrainene pe internet și în interfețele programelor de calculator.

Regiunea are o suprafață de 12.800 km² și numără 1.252.300 de locuitori.[necesită citare]

Maghiarii trăiesc mai ales în zonele sud-vestice, aproape de frontiera cu Ungaria, dar și de cele cu România și Slovacia. Rușii trăiesc mai ales în marile orașe. Românii locuiesc mai ales în partea de sud-est, cunoscută și ca Maramureșul de Nord (raioanele Rahău și Teceu), în acestă regiune fiind mult mai numeroși cu secole în urmă, ceea ce se vede și din numărul mare de toponime și oronime românești.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...