spot_img
18.7 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăhighlightComisarul român, Corina Crețu, vrea să dea fondurile pentru coeziune la refugiații...

Comisarul român, Corina Crețu, vrea să dea fondurile pentru coeziune la refugiații din lumea arabă

-

‘Fondurile europene destinate politicii de coeziune pot fi folosite și pentru a asigura integrarea efectivă a migranților și a persoanelor care solicită azil’, a declarat, la Bruxelles, comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, conform unui comunicat al cabinetului ei transmis luni Agerpres.

„Politica de coeziune reprezintă, în mod evident, o sursă importantă de finanțare pentru sprijinirea acțiunilor și măsurilor eficiente de integrare în ceea ce privește educația, ocuparea forței de muncă, condițiile de locuit, dar și a măsurilor privind asigurarea unui tratament nediscriminatoriu. Responsabilitatea măsurilor revine în principal statelor membre, care au la dispoziție instrumente financiare precum Fondul pentru migrație și integrare (AMIF), Fondul Social European (FSE) și Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) pentru a acționa în vederea gestionării și integrării fluxurilor de migranți’, se menționează în comunicatul publicității la Bruxelles.

Ea a adăugat că direcțiile de acțiune din politicile statelor membre trebuie să răspundă și nevoilor imigranților legali.

‘Aceasta presupune o abordare flexibilă, ținând seama de condițiile extrem de dificile și în continuă schimbare în ceea ce privește migrația. Pentru a găsi cea mai bună variantă de acțiune care să acopere provocările cu care se confruntă migranții, recomandarea este ca proiectele finanțate prin FEDR să fie însoțite și de alte măsuri ce vizează integrarea socială, iar pentru acestea se poate obține sprijin financiar din Fondul Social European sau din alte surse’, precizează Corina Crețu.

Ea mai menționează că prin FEDR poate fi asigurată și finanțarea unor măsuri de urgentă privind sistemul de primire a migranților și solicitanților de azil, măsuri care să vină în completarea sprijinului oferit prin AMIF. ‘Aceasta poate presupune construirea sau extinderea centrelor de primire, a adăposturilor pentru imigranți, dar și acțiuni ce vizează consolidarea capacităților în unitățile de primire’, se mai notează în comunicat.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...