spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeComisarul de afaceri al Chinei pentru Rusia: China și Rusia promovează plățile în...

Comisarul de afaceri al Chinei pentru Rusia: China și Rusia promovează plățile în monede naționale

-

China și Rusia promovează plățile în monede naționale, a declarat Sun Weidong, comisarul de afaceri al Chinei pentru Rusia, la o conferință privind relațiile ruso-chineze găzduită miercuri de Economist House.

- Reclama -

„Parteneriatul economic existent dintre China și Rusia și nivelul comerțului pe termen lung care a fost acumulat, servesc drept bază fermă pentru aprofundarea în continuare a cooperării dintre țările noastre. China are cea mai dezvoltată și mai actualizată industrie și structura lanțurilor de producție din lume, cu avantaje substanțiale în zona capitalului și construcției pieței, în timp ce Rusia este bogată în diverse resurse și are, de asemenea, o bună bază industrială, agricolă și tehnologică”, a spus el.

„Pe baza acestei complementarități, ambele țări se pot concentra pe cooperarea pe termen lung, astfel, aprofundând constant cooperarea și stimulând volumele comerciale. Mai mult, cooperarea financiară, cum ar fi plățile în monede naționale pe care le promovăm în mod activ acum, va facilita dezvoltarea globală. -dolarizare”, a adăugat diplomatul.

El a remarcat, de asemenea, rolul important al cooperării energetice în relația dintre cele două țări.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img