spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeComandantul armatei ucrainiene anunță că trupele ruse înaintează pe mai multe direcții

Comandantul armatei ucrainiene anunță că trupele ruse înaintează pe mai multe direcții

-

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexander Syrsky, a anunțat pe canalul Telegram despre agravarea situației de pe front și a remarcat că trupele ruse au un avantaj semnificativ și succese tactice.

Potrivit lui, cele mai fierbinți puncte rămân Ivanovskoye și Chasov Yar în direcția Kramatorsk către RPD. Situația din Forțele Armate ale Ucrainei, potrivit comandantului șef, nu este mai puțin critică în direcțiile Krasnoarmeysky (fostă Pokrovsky) și Kurakhovsky.

- Advertisement -

”Mulţumită unor operaiuni active, unităţile grupului centrale de forţe au eliberat satul Novobahmutivka”, situat la nord-vest de oraşul Avdiivka, cucerit de Moscova în februarie, anunţă în raportul său zilnic Ministerul rus al Apărării.

Acest sat este situat în apropierea satului Oceretîne, cucerit rpis săptămâna aceasta de forţe ruse, care deţin în prezent controlul celei mai mari părţi a localităţii, o cucerire care a provocat un val de critici în rândul bloggerilor militari ucraineni.

- Advertisement -

Canalul Telegram DeepState, apropiat armatei ucrainene, urmărit de peste 700.000 de abonaţi, acuză comandamentul unei unităţi desfăşurate la faţa locului, cea de-a 115-a Brigadă Motorizată, de ”surparea apărării în toată regiunea, cauzând pierderi considerabile”.

Forţele ucrainene se confruntă cu un puseu rus pe front după căderea Avdiivkăi.

Forţele Moscovei câştigă teren împotriva unui adversar care duce lipsă de oameni şi muniţie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img