Comandamentul NATO de 3 stele de la Sibiu trimite în chirie Tribunalul

0
135

Aproximativ 400 de ofițeri de Stat Major din țările aliate NATO (dintre care șase generali și 38 de colonei) se vor muta la Sibiu, orașul desemnat să găzduiască primul și singurul Comandament NATO de trei stele din această parte a Europei. Comandamentul multinațional va funcționa în clădirile militare de pe Calea Dumbrăvii, fapt pentru care Tribunalul și Judecătoria Sibiu vor trebui să se mute în chirie, scrie Turnul Sfatului.

Pentru a putea fi utilizată de către Tribunal, clădirea respectivă a fost transferată în urmă cu cinci ani în administrarea Ministerului Justiției de la Ministerul Apărării, în baza unei hotărâri de Guvern. Transferul administrării este limitat și expiră pe 19 mai anul acesta. Cum Ministerul Justiției nu a reușit până acum să reabiliteze sediul Palatului Justiției (în care tot așteaptă magistrații sibieni să se mute înapoi), a solicitat prelungirea administrării clădirii de pe Calea Dumbrăvii. Însă acest lucru nu mai este posibil, au arătat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, deoarece pe Calea Dumbrăvii va funcționa cel mai important comandament militar multinațional care a funcționat vreodată în România.
“Ministerul Apărării Naționale a comunicat Ministerului Justiției faptul că nu poate da curs acestei solicitări deoarece, în contextul punerii în aplicare a Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării privitoare la înființarea Comandamentului Corpului Multinațional de Sud Est – garnizoana Sibiu, amplasamentul pe care este situat imobilul în care își desfășoară activitatea Tribunalul Sibiu și Judecătoria Sibiu va face obiectul unor lucrări de reabilitare“, se arată în comunicatul Tribunalului Sibiu, remis redacției Turnul Sfatului.