spot_img
0.7 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăDezvaluiriColonelul Dragomir despre răfuială dintre găşti prin Ghiţă şi creaţia lui Maior...

Colonelul Dragomir despre răfuială dintre găşti prin Ghiţă şi creaţia lui Maior şi Rus

-

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a declarat joi, într-un interviu MEDIAFAX-GÂNDUL, că interviul lui Sebastian Ghiţă, prezentat miercuri de Evenimentul Zilei, arată mai mult ca o „răfuială între găşti”, deoarece fostul parlamentar încearcă să spună doar anumite lucruri, nu tot adevărul.

„Din punct de vedere al devoalării unor lucruri, Ghiţă este o persoană curajoasă, dar după interviul de aseară am avut un gust amar din punct de vedere al celui care încearcă să arate anumite lucruri. Când vii şi spui că o să prezint o fotografie… Lucrurile acestea arată ca o răfuială între găşti”, a declarat Daniel Dragomir.

- Reclama -

„Dacă e ceva de spus public, spunem cu documente. Dacă spunem că Maior nu ştia, că Florian Coldea era rău, Dâncu şi Rus erau extraordinari…Să spunem lucrurilor pe nume. Ori arătătm ce s-a întâmplat, ori încercăm să metamorfozăm sistemul şi să rămânem la butoane, dar să arătăm că au fost abuzuri la Ploieşti şi nu ştiu unde”, a mai spus Dragomir.

Evenimentul Zilei a prezentat, miercuri, un interviu cu fostul parlamentar Sebastian Ghiţă în care acesta vorbeşte despre plecarea sa din ţară, ultima întâlnire cu Florian Coldea şi despre faptul că George Maior nu ar fi fost de acord în toate deciziile cu adjunctul său de la SRI.Ghiţă vorbeşte şi despre o fotografie în care ar fi împreună cu Laura Codruţa Kovesi, dar poza a fost prezentată doar jurnalistului Ion Cristoiu.

Daniel Dragomir: Ponta este creaţia lui Rus şi Maior. Ţintele media, stabilite în Comitet la Guvern
Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a declarat, într-un interviu MEDIAFAX-GÂNDUL, că fostul premier Victor Ponta a fost creaţia lui Ioan Rus şi George Maior, susţinând că „ţintele”, în special cele din media, erau stabilite într-un comitet constituit de Victor Ponta, în care erau SRI, DNA şi Guvernul.

„Ponta este creaţia lui Rus şi Maior. Am în faţă o decizie din 23 mai 2012, semnată de premierul Ponta. A fost numit premier în 7 mai 2012, la nici 10 zile, una dintre primele preocupări este să dea acest ordin care înfiinţează un comitet interministerial de combatere a evaziunii fiscale, infracţiuni economice şi combaterea corupţiei, condus de Ioan Rus. Faceţi legăturile cu declaraţiile lui Liviu Dragnea că s-a intervenit să fie Rus la Interne. Ulterior, acest comitet a fost condus de Oprea”, a declarat Daniel Dragomir.

Acesta susţine că în comitetul interministerial se stabileau „ţintele” media.

„Există note, rapoarte ale activităţii acestui grup. Nu sunt secrete. Veţi descoperi că în acest şedinţe la masă era Guvernul, SRI şi DNA şi cum au fost ţinte trusturile media. Una dintre ele, pe zona aceasta, a fost trustul dumneavoastră, a fost Antena, Realitatea, România Liberă.(…) Se stabileau directive, asta trebuie înţeles. Toate cele aflate în responsabilitate trebuie combătute, dar avem legi, de ce stabilesc printr-o hotărâre secretă prin CSAT şi protocol urmărirea penală se făcea în baza unor decizii secrete”, a mai spus Dragomir.

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a declarat, joi, în cadrul unui interviu acordat Mediafax şi Gândul, că în 2012, la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, era probleme din punct de vedere operativ, filajul fiind concentrat pe ţinte politice şi nu pe ţinte privind securitatea naţională.

„În 2012, la momentul acela, când a fost referendumul, aveam probleme mari de filaj, operative, că filajul era redistribuit tot pe ţinte politce. Nu te mai puteai ocupa de siguranţa naţională”, a declarat Daniel Dragomir în cadrul interviului acordat Mediafax-Gândul.

Fostul ofiţer SRI susţine că după ce a fost arestat preventiv în dosarul deschis de DNA, Florian Coldea i-a transmis un mesaj, printr-un emisar.

„După ce am fost arestat am primit vizita unui emisar care mi-a transmis că domnul Coldea n-are nimic de-a face şi DNA a pregătit dosarul şi că SRI nu a fost implicat. A trimis domnul Coldea un emisar. (..) Mi-a zis acest lucru aia a înnebunit, nu ştiu ce are cu tine, eu nu ştiu nimic, aia are ceva cu tine”, spune Dragomir.Daniel Dragomir susţine că a avut o discuţie cu Florian Coldea în 2012, în care i-a prezentat probleme de constituţionalitate privind activitatea Serviciului, însă acesta a refuzat să precizeze ce i-a răspuns fostul prim adjunct, susţinând că : „Atunci când nu minte nu-şi aduce aminte, nu confirmă şi nu infirmă. La acel moment, Florian Coldea era deja plecat pe un drum din punct de vedere al mentalităţii care s-a sfârşit şi se va sfârşi foarte urât”.

În ceea ce o priveşte la Codruţa Kovesi, Dragomir susţine că a lucrat foarte bine cu ea, în intervalul 2005-2007, atunci când conducea Parchetul General, în investigaţiile privindu-l pe sirianul Omar Hayssam.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img