spot_img
12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăDezvaluiriColonelul Dragomir acuză DIICOT că vrea murdărirea lui Hellvig și a SRI...

Colonelul Dragomir acuză DIICOT că vrea murdărirea lui Hellvig și a SRI în dosarul Black Cube

-

Informaţie bombă din dosarul Black Cube! Directorul SRI Eduard Hellvig, şefa DNA Laura Codruţa Kovesi şi fostul prim-adjunct Florian Coldea au fost audiaţi la DIICOT în regim de VIP. Aceste audieri ar fi avut loc în ultimele două săptămâni, conform unor surse judiciare citate de Mediafax.

Fostul colonel SRi, Daniel Dragomir, a declarat la Antena 3 că scopul DIICOT ar fi murdărirea directorului SRI, Eduard Hellvig. 

- Advertisement -

„Solicit DIICOT să trimită acest dosar în judecată, dacă nu mai au şi alţi oameni de audiat, pentru că în caz contrar tot acest dosar este doar o tentativă de murdărire a şefului SRI. Se caută un spectacol. Domnul Hellvig a fost tras în mizeria asta, după părerea mea, de statul paralel, ca să îşi arate colţii”, a spus Daniel Dragomir, la Antena 3.

„Cred că domnul Coldea şi doamna Kovesi au fost cam ocupaţi cu declaraţiile, iar declaraţiile celor doi se bat cap în cap. Contradiţia între cei doi se referea la domnul Pahonţu. Se bat cap în cap declaraţiile celor doi cu privire la rolul jucat de SPP în acest caz”, a mai precizat fostul ofiţer SRI.

- Advertisement -

În septembrie 2016, reamintim, în presă a apărut un material scurs, zice-se, din dosarul procurorilor, conținînd o depoziție a unui personaj din scandal, Dan Zorella, fondator al agenției israeliene, potrivit căruia Hellvig și președintele Iohannis s-ar fi aflat chiar la originea întregii povești.

SRI a dezmințit oficial, atunci, orice implicare a lui Hellvig în afacerea Black Cube. Un an mai tîrziu, în septembrie 2017, colonelul Daniel Dragomir declara, într-un interviu pentru România TV, că pe parcursul anchetării sale în dosar a fost chestionat repetat la DIICOT în legătură cu Iohannis și Hellvig, el lăsînd de înțeles că directorul SRI ar fi o țintă în acest scandal, a observat Inpolitics.

Potrivit surselor citate, directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a fost audiat, în calitate de martor, în data de 28 februarie, iar fostul adjunct al SRI, Florian Coldea a ajuns la sediul DIICOT în data de 8 martie. Numele celor doi au fost menţionate, în diferite declaraţii date de martori în dosar.

Aceleaşi surse au declarat, pentru MEDIAFAX, că Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a fost audiată marţi, 13 martie la sediul DIICOT.

Serviciul Român de Informaţii confirmă audierea directorului SRI, Eduard Hellvig, după ce agenţia MEDIAFAX a făcut public faptul că directorul SRI, dar şi fostul prim-adjunct Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, au fost audiaţi în ultimele două săptămâni.

„Domnul director al Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a fost la data de 28 februarie la sediul DIICOT, pentru a da declaraţii în legatură cu dosarul Black Cube. În cadrul declaratiilor, domnul Eduard Hellvig, a reiterat faptul ca nu are nicio implicare in acest dosar si ca isi exprima totala disponibilitate pentru a sprijini orice institutie a statului roman in demersurile sale legale”, a declarat Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI, pentru MEDIAFAX.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img