spot_img
12 C
București
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăDezvaluiri#COLECTIV/ VIDEO: Doi răniţi fac MĂRTURISIRI ŞOCANTE: Statul român a cerut ÎNAPOI...

#COLECTIV/ VIDEO: Doi răniţi fac MĂRTURISIRI ŞOCANTE: Statul român a cerut ÎNAPOI banii dați morților și răniților

-

Doi răniţi din #Colectiv, Sanda şi Cătălin Scânteie, au făcut mărturisiri şocante joi seară pe Unde.tv, televiziunea online a lui Robert Turcescu.

Cei doi au dezvăluit că statul român a cerut înapoi o parte din banii dați inițial răniților și decedaților în tragedia din #Colectiv.

Statul român, a spus Cătălin Scânteie, a hotărât inițial că aparținătorilor răniților și decedaților li se cuvine o sumă: echivalentul a 200 de lei pe zi. Această sumă s-a dat anticipat. Dar cu o dată limită: 30 noiembrie.

Cătălin Scânteie a mărturisit că mamei sale i-a venit o adresă de la ANAF pentru plata necuvenită a acestei sume deoarece a fost externat înainte cu 2 zile de data indicată, motiv pentru care a fost nevoit să dea înapoi la stat 400 de lei.

El a prezentat și documentul.

Și famililor decedaților li s-a cerut returnarea banilor exact pe același motiv, a spus Scânteie.

COLECTIV

Banii au fost dați în avans și familiilor celor decedați, care acum sunt nevoiți să dea 3000 de lei înapoi, a spus el.

Își bat joc de noi, a explicat Sanda Scânteie

Cătălin Scânteie a dezvăluit că primele salvări care au ajuns la fața locului au fost de la firma privată BGS, dar nu au fost lăsate să intervină.

Sanda Scânteie, care este și cadru medical, a spus că salvările de la stat venite la fața locului au fost insuficiente și că la intervenția acestora la fața locului a fost un haos.

Un român din Israel a făcut și el dezvăluiri despre cum Ambasada României la Tel Aviv i-a lăsat de izbeliște pe rudele răniților din #Colectiv.

Sanda Scânteie a spus că sunt puși pe drumuri pentru prelungirea concediului medical, iar Cătălin Scânteie a dezvăluit că banii donați prin diverse fundații nu au ajuns încă la răniții din #Colectiv.

M-am plimbat cu aceleași rânduri de acte scoase de 7 ori între diverse spitale și policlinici, a spus Sanda Scânteie, care a adăugat că la fiecare instituție unde se prezintă i se cere de fiecare dară o adeverință de angajat.

Am cardul medical, de ce trebuie această birocrație?, s-a întrebat Sanda Scânteie. Îmi e imposibil să cred că pe acel card de sănătate nu există informațiile despre unde e angajată persoana care deține cardul, a mai spus ea.

E strigător la cer ce se întâmplă, de ce suntem puși pe drumuri, a mai spus rănita din #Colectiv.

INREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII:

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...