Este evident cà dacà” brigada de pompieri îsi dà aviz strict pe acel eveniment ” pompierii NU dau avizul . Masinile de pompieri NU pot ajunge în apropierea clàdirii , sunt parcate masini si pe peluze. Problema este evacuarea Sàlii în caz de panicà – petardà , gaz lacrimogen , cocktail Molotov – oamenii se omoarà între ei, a declarat pentru FLUX 24 Mihai Ricci, fost consilier al miniștrilor culturii Kelemen Hunor și Toader Paleologu.

Mihai Ricci, fost consilier al Casei Regale, care a lucrat ca diplomat la Ambasada României la Atena, a avertizat zilele trecute că Sala Palatului nu are aviz ISU. Declaraţia sa a fost confirmată de Vasile Blaga, fost ministru de interne. Iar fostul şef al Sălii Palatului, Lucian Iliescu, a precizat că autorizaţia ISU se dă la fiecare eveniment în parte.

De asemenea, o altă informaţie este oferită de Robert Turcescu:

Imi sopteste o sursa o informatie, fac ochii mari si incerc sa verific. Asa ca il sun pe Stefan Teoroc, presedintele Sindicatului National al Lucratorilor din Penitenicare. Si intreb: “Domnule Teoroc, e adevarat ca majoritatea penitenciarelor din Romania nu au aviz ISU?”. Omul se blocheaza un pic si imi promite ca verifica. Intre timp apare confirmarea ca Arena Nationala n-are ISU, ca scolile n-au ISU, o alta sursa imi spune ca nici arestul de la Politia Capitalei n-are ISU... Stefan Teoroc imi trimite un sms si-mi confirma ceea ce-mi spunea sursa. Iata sms-ul:

“Pe scurt. Situația este ceva mai complexa. Legislația nu conferă competente ISU in domeniul nostru. Se pare ca exista si ceva corespondenta. Încerc sa fac rost. In instituțiile publice inlcusiv la noi exista structuri proprii de protecția muncii si de situații de urgentă. Autoritățile cu atribuții pe linia asta nu se baga la noi spunând ca este sarcina noastră. Asa este si la Politie. Structurile (adică servicii, birouri sau compartimente dupa caz) pentru situații de urgentă au in competentă protecția contra incendiilor (PSI) si apărarea civilă. Prin urmare avizele pentru PSI se dau chiar de către noi. Dar chiar si asa este nevoie de o anumită structura care sa le dea si de anumite dotări care din păcate nu prea exista. Avem un minim necesar dar din lipsa de fonduri niciodată nu au fost făcute achiziții serioase pe linia asta. Deci pot confirma ca la acest moment nu avem avize pentru protecție incendii pentru ca nu avem nici structura care sa le dea si nici dotări corespunzătoare. Rugămintea ar fi sa menționați ca in același pericol se afla si deținuții dar si angajații. Cu stima, Stefan Teoroc”.

P.S. Pe 23 august 2015 la penitenciarul Poarta Alba a avut loc un incendiu devastator. In acest loc de detentie se aflau la acel moment 500 de persoane. Din fericire nu au fost victime.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?