spot_img
14.8 C
București
duminică, mai 19, 2024
Acasămare#Colectiv/ Piedonne, reținut de DNA

#Colectiv/ Piedonne, reținut de DNA

-

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedonne, a fost reținut de DNA pentru 24 de ore. El va fi prezentat sâmbătă pentru un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone este urmărit penal pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, și fals intelectual, anunță Direcția Națională Anticorupție.

- Advertisement -

În calitate de funcționar public — primar al sectorului 4 București, Cristian Popescu Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei, în urma cărora reprezentanții SC Colectiv Club, care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei”, se arată în comunicatul DNA transmis vineri seară AGERPRES.

Procurorii susțin că, pentru a autoriza funcționarea punctului de lucru SC Colectiv Club, Cristian Popescu Piedone a emis cele două acte administrative, respectiv acordul de funcționare și autorizația de funcționare, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club îndeplinea cerințele legale necesare avizării.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img