MANIFESTAȚIILE AU SCĂZUT ÎN INTENSITATE: 3000 DE OAMENI ÎN PIAȚA UNIVERSITĂȚII

0
351

Peste 3.000 de oameni sunt în Piaţa Universităţii, sâmbătă, în a cincea zi de proteste, ziua în care şapte persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv au murit, iar numărul celor decedaţi în urma tragediei din 30 octombrie a ajuns la 39.

Manifestația are loc într-o zi în care șapte răniți au murit, ridicând la 39 numărul celor decedați în tragedia de săptămâna trecută.

Protestatarii au ocupat bd. Nicolae Bălcescu din zona Pieței Universității. Ei flutură steaguri și afișează diverse lozinci: „Jos mafia politică”, „Nu sutem resemnați”, „Singura soluție, încă o revoluție”, „Nu mai vrem clasă politică”.

Cei prezenți fac apel la solidaritate și scandează „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”. A fost instalat, totodată, un cort pe care scrie „Corupția ucide. Jos clasa politică. Clipa schimbării”. De asemenea, la troiță se flutură două imense steaguri tricolore.

Jandarmii au blocat circulația pe bd. Nicolae Bălcescu, între str. Batiștei și rondul de la Universitate. Protestul se desfășoară fără incidente.