spot_img
20.8 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăDezvaluiriColdea și un băiat deștept în Alpii elvețieni

Coldea și un băiat deștept în Alpii elvețieni

-

Fostul șef al SRI, generalul Florian Coldea, s-a întâlnit recent la Crans Montana, în Elveția cu omul de afaceri Bogdan Buzăianu. Ați mai auzit ceva de Buzăianu?, a declarat sâmbătă seară la Realitatea TV jurnalistul Dan Andronic.

- Reclama -

Buzăianu era considerat cel mai deștept băiat din energie.

Florian Coldea s-ar afla acum într-un turneu în care își promovează firma de consultanță și unde afirmă că Laura Codruța Kovesi ar fi vinovată de deraierile din justiție, a precizat Andronic.

Bogdan Buzăianu (foto) a câştigat miliarde de dolari de pe urma Hidroelectrica. Din 1996 i s-a permis să cumpere energie de la stat, care prin firmele lui a fost revândută unor fabrici de stat la preţuri chiar şi de 10 ori mai mari. În 2001 a încheiat cel mai mare contract de energie cu Hidroelectrica, de aproape 1 miliard de dolari, pe vremea când ministrul Economiei era naşul său, Doru Ioan Popescu. Despre acel contract, procurorii DIICOT au spus că reprezenta mai mult de 1 la sută din PIB-ul României de la acea vreme şi că ar fi fost încheiat ilegal. Directorii Hidroelectrica sunt acum în închisoare fiind condamnaţi, însă partea de dosar cu Bogdan Buzăianu nu a plecat niciodată către instanţă.

Numele lui Bogdan Buzăianu și al nașului său, Dan Ioan Popescu, fost ministru al Economiei e inscripţionat în vitrina celui mai scump magazin din lume – aflat în Beverly Hills – alături de cele ale lui Barack Obama, Vladimir Putin, Tony Blair, Arnold Schwarzenegger și Michael Jordan.

În 2011, Bogdan Buzoianu a primit calitatea de ambasador al Zambiei la UNESCO. Tot atunci, preşedintele acestei ţări l-a acuzat de o escrocherie cu aur, iar omul de afaceri a pierdut titlul de ambasador. A anunţat însă că-l dă în judecată pe preşedinte, cerându-i despăgubiri de 100 de milioane de dolari.

Bogdan Buzăianu apărea în 2010 și în topul Forbes, cu o avere estimată la 100 de milioane de dolari.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img