Coldea dispus să toarne

0
74

Marian Vanghelie a dat știrea sfârșitului de săptămână, vineri, în studioul DCNews, unde a vorbit despre Florian Coldea, general (r) al SRI. ”Este dispus să facă orice ca să scape”, a spus social-democratul, vorbind despre dosarul în care generalul în rezervă a fost chemat pentru a fi citat și în care ar urma să fie audiat, săptămâna viitoare, potrivit unor surse, scrie Evenimentul Zilei.

Generalul SRI Florian Coldea (D) participa la receptia organizata de Ambasada Frantei cu prilejul Zilei Nationale, in Bucuresti, joi, 14 iulie 2016. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Vanghelie susține însă că Coldea a fost deja audiat, în 23 aprilie, când a fost chemat la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție. „Domnul Coldea a fost audiat. Nu a vrut să dea declarații. A zis că a venit să ridice citația. Nu există această formulă. Îi transmit, pentru că am căpătat experiență și pot să am un dialog juridic acum.

Citația poate fi ridicată și de un avocat, poate fi trimisă acasă. El a fost anunțat că trebuie să se ducă acolo, dacă nu, vor veni oamenii, jandarmii și îl vor lua de pe stradă. Și a ajuns acolo. Știți că domnul Coldea lansează ideea că el nu are nicio treabă, și că ar vrea să negocieze, ar vrea să scrie… Întrebarea e: scrie de Maior, scrie de Kovesi?”, a spus Marian Vanghelie, vineri, 10 mai, în cadrul unui interviu acordat lui Bogdan Chirieac, la DCNews.