spot_img
21.5 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinCocoș despre cum Cocoșii SRI jucau România CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

Cocoș despre cum Cocoșii SRI jucau România CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

- Reclama -

Dorin Cocos, fostul soț al Elenei Udrea, a ieșit pentru prima dată într-o emisiune de televiziune, la Anca Alexandrescu la Realitatea Plus.

- Advertisement -

Concluzia: Cocoș nu era numai soțul consilierei de taină a președintelui Băsescu, ci și un personaj care se consulta, de fapt mai bine zis ii informa pe șefii SRI, George Maior și Florian Coldea de unde aștepta binecuvântarea. Mai mult ii informa despre mișcările din piață și anumite afaceri.

Afacerile ANRP și Microsoft s-au făcut cu știință de la SRI. Despre „comisioanele” din afacerea Microsoft din 2008/2009 i-a informat pe cei doi, iar o sumă de circa 7 milioane de euro s-a dus in campania PDL pentru realegerea lui Băsescu ca președinte. Cei doi au „binecuvântat” deoarece era in primul rând interesul lor de a rămâne la Putere. Comisionul din afacerea Microsoft din 2008/2009 (au mai fost si altele) a fost de circa 16 milioane de euro, din care 7 s-au dus in campanie.

- Advertisement -

Alt „binecuvântat” a fost celebrul Stelu, care a luat despăgubiri de 85 milioane de euro de la ANRP. A fost plimbat un pic pe la DNA, dar mai apoi dosarele s-au închis. Cui a dat Stelu? Cocos nu a vrut să spună, dar a sugerat că ar fi vorba de Florian Coldea.

In alte afaceri Maior și Coldea nu au „binecuvântat”. Ca de exemplu când a dus la șefii SRI un dosar despre afacerile necurate ale lui Raed Arafat. Drept răzbunare, susține Cocoș, Coldea ar fi organizat manifestațiile de stradă împotriva lui Băsescu.

Kovesi și-a „cumpărat” șefia Parchetului European după ce a închis dosarul EADS, dar si altele sensibile pentru binomul franco-german.

Evident Cocoș nu a spus nici 10% din ce știe. Să vedem dacă a făcut doar deschiderea sau doar e o formă de negociere…

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img