spot_img
22.2 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăALEGERI 2020Coaliția îngroapă referendumul lui Iohannis

Coaliția îngroapă referendumul lui Iohannis

-

Coaliția de guvernare anunță un val de ordonanțe de urgență în toamna acestui an, prin care se vor reglementa chestiuni majore, în frunte cu legile justiției, adică exact ce a interzis referendumului convocat de Klaus Iohannis în mai 2019. Anunțul inițial al premierului Florin Cîțu, în acest sens, a fost întărit azi de vicepremierul Dan Barna, transmite Inpolitics.

Barna a declarat azi că împărtăşeşte nemulţumirea premierului Florin Cîţu legată de „lentoarea” reformelor în Parlament, menţionând că dacă situaţia nu se va schimba, va fi necesară adoptarea unor ordonanţe de urgenţă în toamnă.

„Împărtăşesc nemulţumirea premierului legată de lentoarea reformelor în Parlament, pentru că într-adevăr sunt foarte multe reforme pe care le-am promis – partidele din coaliţie, într-o măsură mai mică sau mai mare – dar care se regăsesc în programul de guvernare şi care nu s-au întâmplat. Adică vorbim de: primari în două tururi,

vorbim de SIIJ, de legile justiţiei,

de pensiile speciale, de legea off shore, de legea educaţiei sanitare. Adică sunt multe lucruri care au rămas în urmă şi înţeleg nemulţumirea premierului, o împărtăşesc şi eu. Până acum s-a dat vina că e perioadă electorală, e delicat, mă rog… Cred că nişte asumări dinspre zona guvernamentală vor deveni necesare undeva în toamnă, dacă lucrurile nu se schimbă(…) Din toamnă, dacă în Parlament lucrurile nu se schimbă şi vedem că avem aceste legi în continuare blocate, vor fi necesare ordonanţe de urgenţă” a spus el pentru Digi 24.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...