spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeCoaliția guvernamentală vrea să oblige toate firmele, inclusiv PFA, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, să...

Coaliția guvernamentală vrea să oblige toate firmele, inclusiv PFA, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, să achite o taxă anuală la Camera de Comerț și Industrie a României

-

Toate firmele, inclusiv PFA, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, vor achita anual o taxă, cuprinsă între 10-100 euro, pentru înscrierea obligatorie în ”Catalogul firmelor”, întocmit de Camera de Comerț și Industrie a României. În plus, depunerea situațiilor financiare la Ministerul Finanțelor va fi condiționată de înscrierea în acest catalog, dar și de obținerea unui certificat de competenţă de către un reprezentant legal al firmei, document achitat tot către CCIR, transmite Profit.ro.

Măsurile sunt avansate într-un proiect legislativ analizat de Profit.ro și inițiat de actuala Putere, cu argumentul că  includerea tuturor antreprenorilor din România într-un catalog al firmelor ar urma ”să genereze vizibilitate şi oportunităţi reale de promovare şi internaţionalizare, atât în mediul fizic cât şi în cel virtual – mai competitiv şi liber de barierele fizice şi geografice”.

CCIR se află în centrul unei dispute politice și imobiliare, care a ajuns până în atenția Comisiei Europene, cu privire la proiect de lege, semnalat de Profit.ro încă de la inițierea acestuia, adoptat inițial în septembrie 2020 și care prevede ca dreptul de proprietate asupra terenurilor Romexpo să fie transmis în mod gratuit CCIR, care le deține acum doar în folosință gratuită. Proiectul a fost inițiat de PMP, dar acum este susținut de noua Putere, chiar și după ce președintele Iohannis l-a retrimis Parlamentului cu o serie de obiecții. Acum, un nou proiect, susținut de mai mulți lideri ai actualei puteri, obligă toate firmele înscrise în Registrul Comerțului să se înregistreze și în Catalogul firmelor, întocmit de CCIR cu camerele județene, și să plătească Camerei naționale anual o taxă cuprinsă între 10-100 euro. 

Astfel de prevederi fuseseră incluse în proiectul inițial privind terenurile de la Romexpo, dar pe parcursul procedurii legislative parlamentare au fost eliminate la Camera Deputaților, forul decizional. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img