spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeCNN: Impactul asupra Europei ar putea ajunge în SUA, crescând prețurile la...

CNN: Impactul asupra Europei ar putea ajunge în SUA, crescând prețurile la gaze naturale și la electricitate

-

Administrația președintelui american Joe Biden se teme că lipsa de gaze cauzată de scăderea livrărilor din Rusia ar putea submina unitatea Uniunii Europene împotriva Moscovei, a raportat CNN, citând oficiali americani.

Potrivit uneia dintre surse, coordonatorul prezidențial al SUA pentru energie globală, Amos Hochstein, a plecat la Paris și Bruxelles pentru a discuta despre planificarea de urgență dintre SUA și Europa în cazul unei penurii de gaz în timpul iernii.

- Advertisement -

„Impactul asupra Europei ar putea ajunge în SUA, crescând prețurile la gaze naturale și la electricitate”, a raportat CNN citând un oficial american sub protecția anonimatului. „Va fi, de asemenea, un test major al rezistenței și unității europene împotriva Rusiei”.

În această săptămână, Washingtonul intenționează, de asemenea, să discute cu Europa modalități de creștere a producției de energie nucleară. În special, Statele Unite speră să convingă guvernul german să-și amâne planurile de eliminare treptată a energiei nucleare și să extindă funcționarea celor trei centrale nucleare ale sale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img