spot_img
-0.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăALEGERI 2020Clotilde Armand taie bursele elevilor nerespectând legea. Ioana Constantin (PMP): Nu înțelege...

Clotilde Armand taie bursele elevilor nerespectând legea. Ioana Constantin (PMP): Nu înțelege nimic despre sectorul 1

-

Educația copiilor și perfomanța lor nu se negociază! Clotilde Armand, primarul sectorului 1, e foarte preocupată de bursele școlare. De scăderea lor. A inventat noi criterii, pe lângă lege, pentru acordarea burselor de performanță, de merit și chiar intenționa să le reducă pe cele sociale. 150 lei o bursă socială? Cred că glumiți, doamna primar, a scris pe facebook Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP și fost candidat la Primăria S1.

CE SUSȚINE IOANA CONSTANTIN:

În primul rând, Clotilde Armand nu înțelege nimic despre sectorul 1. În documentul pregătit de primărie se face referire la faptul că sectorul 1 e UAT-ul cu cel mai ridicat nivel de trai. În fapt, Clotilde Armand nu înțelege că în sectorul 1 avem cel mai mare număr de firme, deci avem taxe și impozite colectate la bugetul primăriei, dar cea mai bogată primărie nu înseamnă cei mai bogați locuitori, cele mai bogate familii, cei mai bogați elevi. Cum să judeci elevii, performanțele lor astfel?!

Apoi, diminuarea burselor sociale la 150 de lei e o jignire fără margini. Poate nu a aflat doamna primar că în sectorul acesta foarte bogat sunt drumuri de pământ, sunt străzi fără iluminat public și chiar zone fără apă potabilă. Reducerea burselor sociale înseamnă încurajarea abandonului școlar și adâncirea diferențelor între elevi. Bursele sociale se acordă elevilor ai căror părinți au veniturile sub 630 RON. Pentru acești copii, 150 RON contează, asigurându-le accesul la educație. În plus, tot în sectorul acesta foarte bogat avem școli excepționale, elevi care au performanțe naționale și internaționale excepționale care nu trebuie judecați după niște criterii și clasamente întocmite de o primărie care are o singură problemă: PSD a făcut praf bugetul primăriei, iar acum noua primăriță nu prea știe cum să gestioneze Capitala Capitalei. Salut reacția publică a elevilor și dascălilor! Performanța, munca, inteligența copiilor nu se negociază! Pentru educație mereu trebuie căutați și găsiți toți banii de care e nevoie! Sunteți primar, doamna Armand. Guvernați sectorul acesta ai cărui locuitori merită respect!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img