spot_img
28 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeCLASAREA DOSARULUI MICROSOFT/ Ecaterina Andronescu, în lacrimi: Nu vă spun prin ce...

CLASAREA DOSARULUI MICROSOFT/ Ecaterina Andronescu, în lacrimi: Nu vă spun prin ce a trecut familia mea

-

DNA a anunţat stadiul dosarelor Microsoft, menţionând că acuzaţiile faţă de foştii miniştri Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu şi Şerban Mihăilescu au fost clasate.

- Reclama -

„La data de 08 ianuarie 2018, faţă de Andronescu Ecaterina, ministrul Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003; 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009; ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 2008-2012, Tănăsescu Mihai-Nicolae, ministru al Finanţelor Publice în perioada 2000 -2004 şi Mihăilescu Petru Şerban, ministru coordonator al SGG în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003, s-a dispus soluţia clasării conform art. 16 alin. 1 lit. f din Codul de Procedură Penală, întrucât în cazul infracţiunilor reţinute în sarcina lor (constând în iniţierea, avizarea cu nerespectarea prevederilor legale a unor hotărâri de guvern, în perioada 2000- 2004, prin care erau favorizate anumite firme în contextul menţionat mai sus) s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale”, a transmis DNA, printr-un comunicat de presă.

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, referitor la faptul că acuzaţiile din dosarele Microsoft au fost clasate, că vrea să uite acea perioadă, deoarece era „penal” şi nu ştia de ce, adăugând că susţinerea colegilor săi a ţinut-o la suprafaţă.

„Mi-e foarte greu că m-aţi pus să vorbesc despre perioada aceea pe care aş vrea să o uit, realmente. Şi aş vrea să o uit pentru că eram penal şi nu ştiam de ce, că eu n-am luat un creion de la cineva vreodată în viaţa mea. Nu vă spun prin ce a trecut familia mea care trebuia să fie parte din toată povestea aceasta şi, din fericire pentru mine, şi n-am cum să uit asta niciodată, am avut o susţinere în universitate extraordinară. Colegii lângă care muncesc de atâţia ani mă cunoşteau, fusesem rector opt ani de zile, fusesem decan 12 ani de zile, n-ai cum să nu cunoşti un om, profesor, atâţia ani, mă cunoşteau şi n-au crezut nicio clipă, pentru că asta m-ar fi durut cel mai rău. Erau oamenii care contau enorm pentru mine şi, din fericire, am avut acest suport care poate că a fost cel m-a ţinut, într-un fel, la suprafaţă”, a declarat Andronescu, plângând, la RTV.

Aceasta a precizat că modul în care se prezintă lucrurile este incorect, deoarece nu a fost ministru în perioada în care au fost cumpărate licenţele.

„Sunt revoltată pentru modul în care, dacă aşa se prezintă, acesta este absolut incorect. Din start, vreau să vă spun, în referatul prin care mi s-a ridicat imunitatea parlamentară, pentru că fusesem ministru în perioada aceea, scria un lucru care pe mine m-a şocat: că am fost ministru între 2008 şi 2012. Ori eu am fost ministru nouă luni, în Guvernul cu PDL, 2008-2009, până în 30 septembrie, şi în 2012 – şase luni. Licenţele nu s-au cumpărat în perioada în care eu am fost ministru, s-au cumpărat în 2004 – nu eram ministru, în 200, decembrie, nu eram ministru, în 2011 – nu eram ministru. Deci, din start, pe mine chestiunea asta m-a şocat, efectiv, şi sigur că n-am cum să uit niciodată”, a susţinut Andronescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...