spot_img
9.5 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
Acasă#regelemihaiCiudățeniile înmormântării Regelui Mihai: NICIODATĂ ÎN ISTORIE NU S-A MAI POMENIT AȘA...

Ciudățeniile înmormântării Regelui Mihai: NICIODATĂ ÎN ISTORIE NU S-A MAI POMENIT AȘA CEVA

-

Ziarul Profit din Curtea de Argeș atrage atenția asupra mai multor ciudățenii de la înmormântarea Regelui Mihai. Conform programului oficial, funerialiile Regelui Mihai I al Romaniei nu vor respecta toate regulile impuse de gradele acestuia, de faptul ca vorbim de un fost sef de stat si ultimul maresal in viata al Romaniei, scrie sursa citată.

Iar daca ieri Principesa Margareta anunta ca va respecta traditia, acest lucru nu mai este valabil astazi dupa ce a fost anuntat programul oficial in care nu se aduce vorba de traditia trenului regal. Nici regulile nu mai sunt respectate pentru ca in program nu se vorbeste de afetul de tun pe care trebuia depus sicriul ultimului maresal in viata al Romaniei.

- Advertisement -

Stefan Dumitrache, directorul Muzeului Curtea de Arges, a declarat pentru sursa citată: „Programul arata clar ca nu se respecta traditia pentru ca nu va fi adus cu trenul si nu se respecta regulile pentru ca nu va fi pus sicriul pe afet de tun. In plus, nu s-a mai pomenit niciodata in istorie asa ceva, ca o inmormantare sa aiba loc noaptea, cred ca este chiar impotriva traditiei ortodoxe. Imi pare rau sa spun ca de aceasta data lipsa de respect fata de Regele Mihai I vine chiar din interiorul Casei Regale.”

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, la ora 18.45, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privată, în prezența Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment,  a anunțat Casa Regală.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img