spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeCiucă: România este mai aproape de materializarea obiectivelor propuse prin PNRR în...

Ciucă: România este mai aproape de materializarea obiectivelor propuse prin PNRR în materie de energie verde

-

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că România este mai aproape de materializarea obiectivelor propuse prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în materie de energie verde, ca urmare a aprobării de către Comisia Europeană a unei scheme de ajutoare de stat în valoare de 149 de milioane euro pentru sprijinirea producţiei de hidrogen din surse regenerabile. „Am încredere în capacitatea noastră de a absorbi aceste fonduri, prin proiecte care ne vor ajuta să reducem dependenţa de combustibili fosili şi să dezvoltăm în ţară producţia de hidrogen din surse regenerabile”, a adăugat şeful Executivului.

- Reclama -

„România este mai aproape de materializarea obiectivelor pe care ni le-am propus prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în materie de energie verde, ca urmare a aprobării de către Comisia Europeană a unei scheme de ajutoare de stat în valoare de 149 de milioane euro pentru sprijinirea producţiei de hidrogen din surse regenerabile. Salut decizia de astăzi a Comisiei Europene şi am încredere în capacitatea noastră de a absorbi aceste fonduri, prin proiecte care ne vor ajuta să reducem dependenţa de combustibili fosili şi să dezvoltăm în ţară producţia de hidrogen din surse regenerabile. Diversificarea surselor de energie este o prioritate, mai ales în contextul actual, iar orientarea către surse alternative este firească, din grijă faţă de mediu şi faţă de generaţiile viitoare”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de luni pe pagina de Facebook a Guvernului României. 

„Avem periodic discuţii de lucru în cadrul Comitetului de Monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru a fi la zi cu evoluţia demersurilor care se fac la fiecare nivel. Valorificăm toate oportunităţile de finanţare pe care le avem prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă al UE, având în vedere că pentru 85% din apelurile de proiecte competitive din PNRR, inclusiv schemele de ajutor de stat, avem stabilite termene de lansare în 2022. La nivelul Guvernului, avem pregătite soluţiile pentru asigurarea cofinanţărilor necesare implementării lor şi pentru a pune în valoare banii europeni în beneficiul cetăţenilor români şi al economiei naţionale”, a mai precizat Ciucă.

Comisia Europeană a aprobat luni o schemă de ajutoare de stat pentru România în valoare de 149 de milioane de euro pusă la dispoziţie prin intermediul „MRR” pentru a sprijini producţia de hidrogen din surse regenerabile. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img