spot_img
18.6 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeCiucă: În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi...

Ciucă: În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în Uniunea Europeană

-

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a răspuns, sâmbătă, în timpul unei vizite în Republica Moldova, unei întrebări privind reunificarea cu Basarabia, el afirmând că în momentul în care R. Moldova va deveni membru al Uniunii Europene, atunci se poate vorbi de o unire în Uniunea Europană. Ciucă a subliniat eforturile pe care le fac autorităţile de la Chişinău şi cele de la Bucureşti pentru ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană.

Întrebat dacă PNL susţine posibilitatea reunificării României cu Basarabia, Nicolae Ciucă s-a referit la o unire sub umbrela Uniunii Europene.

- Advertisement -

”Am discutat cu autorităţile din Republica Moldova, începând cu doamna preşedinte, cu preşedintele Parlamentului, iată am avut mai înainte cu primarii de dreapta din Republica Moldova şi am discutat toate aceste aspecte care vizează drumul european al Republicii Moldova. Împreună, în momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în Uniunea Europeană. Sunt eforturi pe care le fac autorităţile de la Chişinău, sunt eforturi pe care le fac autorităţile de la Bucureşti, sunt eforturi pe care le fac ţările membre UE care sprijină acest demers al Republicii Moldova şi în perioada următoare trebuie să ne concentrăm atenţia asupra tuturor acestor etape pe care trebuie să le parcurgem. Noi am oferit tot ceea ce înseamnă sprijinul tehnic, expertiza pentru ca drumul acesta să fie cât mai coerent şi mai corect cu putinţă”, a declarat Nicolae Ciucă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img