spot_img
38.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAnalizeCiucă cu premierul Bavariei: În primele 11 luni au existat schimburi comerciale...

Ciucă cu premierul Bavariei: În primele 11 luni au existat schimburi comerciale de aproximativ 7 miliarde de euro şi că există foarte mult potenţial în ceea ce înseamnă industria alimentară

-

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe prim-ministrul Landului Bavaria, Markus Söder, el afirmând că între România şi Landul Bavaria, în primele 11 luni au existat schimburi comerciale de aproximativ 7 miliarde de euro şi că există foarte mult potenţial în ceea ce înseamnă industria alimentară.

- Reclama -

Am avut o întâlnire foarte bună pentru că s-a materializat prin semnarea declaraţiei comune. Practic, discutăm de o declaraţie care iniţial a fost semnată în anul 1999, când oficialii Landului Bavaria s-au angajat să sprijine România în drumul spre Uniunea Europeană. Iată, astăzi avem nevoie ca această declaraţie să fie revizuită pentru ca să adapătăm relaţiile bilaterale la potenţialul actual”, a spus premierul. El a arătat că vizita de astăzi nu face altceva decât să sublinieze relaţiile excelente dintre România şi Germania.

- Advertisement -

”Am discutat aspectate legate de cooperarea economică. Între România şi Landul Bavaria, în primele 11 luni au existat schimbi comerciale de aproximativ 7 miliarde de euro şi în cadrul discuţiilor bilaterale am considerat necesar să identificăm noi domenii prin care să putem să ridicăm la alt nivel acest nivel de cooperare”, a mai afirmat premierul, arătând că este vorba de relaţii în domeniul industriei şi digitalizării. Şeful Executivului a mai spus că au discutat şi despre inteligenţa artificială.

”Există foarte mult potenţial în ceea ce înseamnă industria alimentară şi desigur componenta de cooperare în domeniul agriculturii”, a menţionat premierul Ciucă.

- Advertisement -

El a mai spus că în Landul Bavaria sunt mult mulţi români care au fost integraţi. ”Spunea domnul prim-ministru că în Bavaria, comunitatea românească este cea mai consistentă şi modul în care au reuşit să se integreze, inclusiv cultural ,a dus la un plus de valoare la întărirea relaţiilor bilaterale”, a arătat premierul Ciucă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img