spot_img
21 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăEconomieCîțu la Bloomberg: Deprecierea leului față de euro ajută la reducerea unor...

Cîțu la Bloomberg: Deprecierea leului față de euro ajută la reducerea unor presiuni asupra economiei

-

Recenta depreciere a leului în fața euro ajută la reducerea unor presiuni asupra economiei și nu reprezintă motiv de îngrijorare, susține premierul Florin Cîțu. Acesta a spus și că Guvernul monitorizează piața externă pentru a se împrumuta prin vânzarea de obligațiuni. Planul Guvernului prevede împrumuturi de circa 7-7,4 miliarde de euro pentru anul acesta, transmite Profit.ro.

- Reclama -

„Reduce din presiunile asupra economiei și ajută la evitarea unor șocuri asupra pieței muncii. De asemenea, ne ajută și cu datoria publică”, a spus Cîțu într-un interviu acordat Bloomberg.

Leul s-a depreciat în ultimele zile în raport cu euro. De la începutul anului, cursul euro a crescut cu circa 1,2% și a trecut de pragul de 4,9 lei/euro. Variația este una redusă comparativ cu alte valute, dar semnificativă pentru leu, o monedă în general stabilă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...