spot_img
26.4 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăDezvaluiriCîțu anunță că ”decrețeii” vor ieși la pensie ”peste 20 de ani”:...

Cîțu anunță că ”decrețeii” vor ieși la pensie ”peste 20 de ani”: Prima generație de decreței din 1967-1969 înseamnă că va ieși la pensie la peste 70 de ani

-

Sistemul de pensii, aşa cum arată acum, este falimentar şi peste 20-30 de ani nu vom avea bani să plătim pensiile decreţeilor, a declarat, joi seara, la B1 TV, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, atrăgând atenţia că este nevoie urgent de o reformă a acestui sistem.

- Reclama -

„Aşa cum arată azi sistemul nostru de pensii, având în vedere ce se va întâmpla cu cei ca mine, care vom ieşi la pensie peste 20 de ani, perioada decreţeilor, sistemul de azi de pensii este falimentar. Nu vom avem pensii să plătim pentru ei în 20-30 de ani. Dacă ne bazăm pe ce este azi, cum se face acest sistem azi de alimentare din contribuţii şi apoi Pilon 2, nu avem pensii. De aceea este nevoie urgentă de reforma întregului sistem de pensii”, a explicat Cîţu.

Ministrul finanțelor explicând că decrețeii vor ieși la pensie ”peste 20 de ani” indică că vârsta de pensionare ar putea fi crescută .

Prima generație de ”decreței” este din perioada 1967-1969 și coroborând cu declarația lui Florin Cîțu acest lucru înseamnă ieșirea la pensie la peste 70 de ani.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...