spot_img
-0.2 C
București
luni, noiembrie 18, 2024
AcasăAnalizeCîrstoiu spune de ce Mafia Imobiliară funcționează in București: Nu există un...

Cîrstoiu spune de ce Mafia Imobiliară funcționează in București: Nu există un Regulament de urbanism

-

- Reclama -

Ortopedul Cătălin Cîrstoiu, candidat pentru funcţia de Primar General al Municipiului Bucureşti, susţinut de PSD şi PNL, se declară convins că există o mafie imobiliară în Bucureşti. „Este anormal în Bucureşti să locuieşti într-o casă cu două nivele şi lângă să apară un mastodont care nu respectă nicio regulă”; spune Cîrstoiu, care e de părere că „„instituţia arhitectului şef în Capitală trebuie să fie o instituţie extrem de solidă”.

- Reclama -

„E simplu – şi asta s-a cam întâmplat în ultimii patru ani – am eliminat ceva, dar nu am pus nimic în loc. nu există un Regulament de urbanism, nu există nimic. Trebuie să ai capacitatea să discuţi cu cei care ştiu meserie şi să aşezi lucrurile pe făgaşul lor. Sigur, nu rechinilor imobiliari. Este anormal în Bucureşti să locuieşti într-o casă cu două nivele şi lângă să apară un mastodont care nu respectă nicio regulă. Unde se duc locuitorii, cum pleacă de acolo cu maşinile în trafic, unde parchează? Până la urmă şi utilităţile. Asta trebuie stopat, în mod categoric”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu la Prima TV, sâmbătă.

- Advertisement -

Întrebat, în emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, dacă crede că există o mafie imobiliară în Capitală, candidatul PSD-PNL pentru Primăria generală a răspuns: „Cu siguranţă”. 

„Eu sunt convins că oamenii normali şi oamenii harnici ştiu să construiască corect, respectând regulile de urbanism. Dar să-mi fie cu iertare, dacă nu ai un Regulament urbanistic, e cam greu să apreciezi lucrul ăsta”, adaugă Cîrstoiu.

- Advertisement -

El e de părere că „instituţia arhitectului şef în Capitală trebuie să fie o instituţie extrem de solidă”. 

El avansează ideea înfiinţării unei „Administraţii a Centrului Vechi” al Capitalei, pledând pentru găsirea de resurse financiare pentru consolidarea şi ”reaşezarea faţadelor acelor case, cu păstrarea profilului istoric”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img