spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeCîrstoiu la „Marșul IOR pentru aer curat și sănătate”: Primăria Capitalei n-a...

Cîrstoiu la „Marșul IOR pentru aer curat și sănătate”: Primăria Capitalei n-a făcut nimic, a asistat din nou neputincioasă la pierderea unor hectare întregi din parc

-

Am fost astăzi la „Marșul IOR pentru aer curat și sănătate”, alături de Andrei Baciu și ceilalți prieteni din PNL Sector 3. În ultimii ani am asistat la un adevărat asediu imobiliar asupra tuturor parcurilor din Capitală și în special aici, în Parcul IOR. Primăria Capitalei n-a făcut nimic, a asistat din nou neputincioasă la pierderea unor hectare întregi din parc. Parcul IOR trebuie să fie integral al bucureștenilor! Bucureștiul e în fața unei realități grave din perspectiva mediului: suprafața de spațiu verde pe locuitor e de 9 m². Știți cât e în Viena? 120 m². Știți care e media europeană acceptată? 26 m²!, afirmă pe Facebook candidatul PNL-PSD la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu.

Nu doar că avem prea puține parcuri, dar acestea se și degradează sub administrația USR. În Herăstrău avem gunoaie, corbi, mobilier rupt, rădăcini de copaci care ies prin asfalt și fac imposibile plimbarea, mersul cu bicicleta sau transportul unui copil cu căruciorul. Asta e realitatea Herăstrăului. Nicușor Dan n-a luat fonduri europene pentru a face Bucureștiul mai verde și pentru a combate poluarea aerului. În continuare poluarea îi îmbolnăvește pe bucureșteni și le fură ani din viață. S-a făcut totuși ceva în Capitală în ultimii ani – dar mulțumită primarilor de sector, nu primarului general. Parcul Liniei din Sectorul 6 e o soluție excelentă găsită de primarul liberal Ciprian Ciucu.Atunci când voi fi primar general voi face o prioritate din înverzirea orașului și din curățenia parcurilor. Voi regândi filosofia legată de spațiile verzi, inclusiv prin crearea de parcuri liniare printre blocuri, care vor asigura un mediu cald, frumos, în care oamenii se pot plimba civilizat. De asemenea, Parcul Izvor, Pădurea Băneasa, Delta Văcărești vor fi transformate pentru ca bucureștenii să aibă parte de mai mult verde, mai spune acesta.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img