spot_img
30.9 C
București
duminică, iulie 3, 2022
AcasăExterneCIRCOTECĂ CU PACTUL PENTRU MIGRANȚI ÎN SLOVACIA: Ministrul de externe renunță la...

CIRCOTECĂ CU PACTUL PENTRU MIGRANȚI ÎN SLOVACIA: Ministrul de externe renunță la demisie

-

Ministrul de externe slovac, Miroslav Lajcak, a anunţat vineri că revine asupra deciziei de a demisiona pe care o luase săptămâna trecută, ca reacţie la decizia parlamentului de la Bratislava de a respinge pactul ONU privind migraţia, relatează agenţiile internaţionale de presă.

- Reclama -

„Am decis să-mi exercit pe mai departe mandatul de ministru al afacerilor externe şi europene”, a menţionat Lajcak într-un comunicat.

Lajcak, care beneficiază de susţinerea partidului populist de stânga Smer-SD, aflat la putere, ameninţase deja cu demisia dacă ţara sa nu susţine documentul. Or, legislativul slovac a votat joia trecută împotriva pactului ONU privind migraţia şi a cerut guvernului de la Bratislava ca la conferinţa internaţională ce se va desfăşura pe 10 – 11 decembrie la Marrakesh să respingă acest document despre care deputaţii slovaci au estimat că încalcă suveranitatea ţării lor.

Până în prezent, în afară de SUA, au mai anunţat că se retrag din acest pact Austria, Australia, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Elveţia, Israel, Italia, Polonia, Ungaria şi Slovacia.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...