spot_img
19.5 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăExterneCirca 27.000 de migranți au intrat în Norvegia folosind identități false

Circa 27.000 de migranți au intrat în Norvegia folosind identități false

-

Autoritățile din Norvegia au în baza de date circa 27.000 de migranți care au fost sau sunt în continuare în această țară folosind acte false, relatează miercuri agenția DPA.

- Reclama -

Cu ajutorul tehnologiei computerizate de recunoaștere a chipului uman, centrul norvegian însărcinat cu gestionarea documentelor de identitate a descoperit 106 identități folosite succesiv de mai multe persoane. Se presupune că unii migranți au stat în Norvegia sub mai multe identități.

‘Dacă avem în vedere întreaga bază de date, aproximativ 27.000 de persoane care au fost ori sunt în prezent în Norvegia au intrat în această țară cu documente false’ sub o altă identitate decât cea reală, a declarat un responsabil din cadrul acestui centru.

Descoperirea a fost făcută în urma unui proiect pilot prin care s-au analizat 16.000 din cele circa trei milioane de fotografii din documentele de identitate salvate în baza de date de Ministerul norvegian de Externe.

‘O persoană poate fi un infractor sub o identitate, poate primi un credit de studii sub o alta și ajutoare sociale sub o a treia identitate’, explică responsabilul citat.

Problema identităților false în rândul migranților a fost sesizată și de autoritățile germane, care au observat că aproximativ 30% dintre refugiații care afirmă că sunt sirieni, atunci când sunt înregistrați în evidențele autorităților pentru obținerea statutului de refugiat, au de fapt alte naționalități. Ei mint în încercarea de a obține mai ușor azilul, sirienii beneficiind de o examinare accelerată a dosarului, iar adevărata lor naționalitate este foarte greu de verificat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img