spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăActualitateCioloș pus la zid de un apropiat: Ai închis ochii la probleme...

Cioloș pus la zid de un apropiat: Ai închis ochii la probleme de corupție, interferență a servicilor secrete, lăcomie și oportunism

-

De ce nu prea te-aș vota, chiar dacă tu ești în acest moment cea mai bună alegere pentru USRPLUS. 1. Repetat, ai confundat diplomația cu lașitatea.2. Ai fost un lider slab pentru PLUS și nu te pricepi mai deloc la oameni. Nu cred că ai cum să atragi oameni mai buni decât tine, mai ales dacă aceștia nu sunt pupincuriști, oportuniști sau birocrați  obișnuiți cu promovarea pe baza capului plecat sau între fesele șefului.3. În mod concret, nu ai făcut nimic pentru a “reforma” clasa politică și nu ai avut curajul să zici nimic public care să forțeze o schimbare.4. Ai tratat foarte multe lucruri îngrozitor de superficial – de la negocierea cu USR-ul la negocierea cu PNL-ul. Sau nu ai fost în stare să faci lucrurile mai bine. Nu știu ce e mai grav.5. Ai închis ochii la probleme de corupție, interferență a servicilor secrete, lăcomie și oportunism.6. Nu ai fost capabil să îți creezi o echipă funcțională, iar cultura organizațională a PLUS a fost o glumă proastă rău.7. Comunici cel mult slab și nu ai promovat deloc oameni care să poată să comunice în numele partidului pe alte subiecte decât cele pe care tu ești expert, îi transmite pe Facebook lui Dacian Cioloș fostul său secretar de stat Valeriu Nicolae.

- Reclama -

CE ÎI MAI TRANSMITE NICOLAE LUI CIOLOȘ:

- Advertisement -

Discursurile tale sunt la nivel de comisar european, pline de jargon, ambiguități și de promisiuni căldicele și adesea incoerente. Problemele majore nu le atingi în niciun fel în discursul tău. Aș vrea să te votez nu cu inima îndoită că votez a mia oară cel mai mic rău și mi-ar prinde tare bine dacă ai răspunde următoarelor întrebări esențiale pe care nimeni nu pare a vrea să ți le pună:
1. Cum vei aduce oameni în USRPLUS capabili să reconstruiască încrederea alegătorilor? Numărul celor care au votat la cel mai important vot pentru USRPLUS este de tot râsul, un pic peste 30.000. Asta în condițiile în care ne lăudăm cu peste 60.000 de membri de partid.2. Care sunt termenii de negociere cu PNL-ul pentru a participa la guvernare? Nu ăia de blabla, ci termenii concreți dacă se poate și în special pe numirile în pozițiile controlate de PNL și UDMR ale unor oameni inepți, corupți sau nemernici. Sunt destule cazuri și de mai multe dintre ele ai fost informat direct și ai decis că poziția ghiocel este răspunsul cel mai potrivit.3. Care este poziția ta clară despre oamenii din sistem care trebuie să fie schimbați și cum o vei face? Numai la APIA (domeniul în care tu ești expert și care are buget de în jur de 3 miliarde de EUR) directorul general, directorii generali adjuncți și directorii sunt niște catastrofe pe care niciun specialist pe resurse umane nu i-ar angaja. Cam la fel este și la AFIR (și aici ești expert) și în ministerul agriculturii – unde bugetul total este de multe miliarde de EUR. Ai de spus ceva despre faptul că incidența directoarelor căsătorite cu șefi din serviciile secrete este absolut excepțională? Cum o să rezolvi problema asta din agricultură, pe care tu ar trebui să o cunoști bine în calitate de expert, fost ministru și premier?4. Care este poziția ta detaliată despre corupția sistemică din instituțiile de stat? Dacă vei veni la guvernare din nou, ce instituție (minister e mai greu) vei reforma pentru a da un exemplu al capacităților tale manageriale și al resurselor din partid și cum?5. Au apărut numeroase scandaluri în presă despre oportuniști cu tupeu care au ajuns în poziții foarte înalte în partid. Cum vei gestiona aceste lucruri, nu de alta, dar între apropiații din echipă ai câțiva? E drept, sunt mai puțini decât în echipa Barna.6. Prietenia ta cu Dâncu, Corina Crețu, Boc și o mulțime de alți oameni ca ei, precum și legăturile tale mai puțin sau mai mult directe cu serviciile secrete (unchi, soră, apropiați) sunt niște pietre de moară pentru partid. Cum ai de gând să le rezolvi?7. Există o probabilitate mare ca tu să fii următorul Constantinescu. Ce vei face concret să eviți să devii groparul speranțelor (e drept, exagerate) pe care le au oamenii de la USRPLUS?
Așteptările mele de la PNL sunt zero. Oamenii lor „buni” sunt statistic mult mai toxici decât cei mai toxici oameni din USRPLUS.#creștemcohonesîmpreună

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img