spot_img
28 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasămediuCioloș: Oricare ar fi rezultatul referendumului privind Brexitul, proiectul european trebuie regândit

Cioloș: Oricare ar fi rezultatul referendumului privind Brexitul, proiectul european trebuie regândit

-

România este preocupată de referendumul privind Brexitul, la fel ca toate statele membre ale Uniunii Europene, întrucât în urma unei eventuale ieșiri a Marii Britanii din UE ar rezulta problemele serioase privind funcționarea Europei, iar impactul economic al unei asemenea evoluții este greu de evaluat, a declarat premierul român Dacian Cioloș, într-un interviu publicat luni de cotidianul Le Monde.

- Reclama -

Șeful guvernului român s-a declarat totuși optimist în legătură cu deznodământul referendumului de pe 23 iunie. ‘Britanicii vor decide ce este mai bine pentru ei și o vor face, sunt convins, într-un mod foarte rațional, în funcție de ceea ce au de pierdut în această perspectivă’, estimează Cioloș. Dar o ieșire a Marii Britanii din UE ar fi ceva rău atât pentru această țară, cât și pentru blocul comunitar în ansamblu, a adăugat premierul român, avertizând însă că ‘în acest stadiu, cel mai rău lucru ar fi să speculăm’.

El a subliniat că dacă totuși britanicii vor decide să iasă din UE, atunci alegerea lor va trebui respectată și lucrurile nu trebuie să fie amânate, iar la acest capitol instituțiile europene trebuie să ofere răspunsuri pe baza tratatului Uniunii Europene.

Însă indiferent care va fi rezultatul referendumului din 23 iunie este nevoie de un proces de modernizare sau de reconstrucție pentru a regândi proiectul european, astfel încât să poată fi depășite situațiile de criză apărute după ultima extindere, a apreciat în continuare Cioloș. El a insistat asupra unei abordări care să permită tuturor membrilor blocului comunitar să fie auziți, altfel ne vom îndrepta către o Europă cu ‘mai multe etaje și mai multe motoare’.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...