Cioloș: Mă consult frecvent cu Iohannis

0
119

Liderul PLUS Dacian Cioloș a declarat duminică seara la Digi24 că se consultă frecvent cu președintele Klaus Iohannis pe diferite probleme de politică internă sau europeană.

Se consultă cu dvs dl. Klaus Iohannis? a fost întrebat fostul premier. „Da! Și eu mă consult cu dânsul legat de deciziile pe care le pregătim la Bruxelles, și dânsul. Am avut discuții și în perioada premergătoare desemnării comisarului euripean din partea României, a votului Comisiei. Avem discuții, ne întâlnim periodic, discutăm la telefon, un lucru firesc, adică noi am menținut legătura încă din 2016. Nu știu, mie mi se pare un lucru firesc”, a declarat Dacian Cioloș la Digi24.

El a precizat că s-a întâlnit cu președintele cu o săptămână sau chiar zece zile înainte ca șeful statului să discute cu liderul USR, Dan Barna, la Cotroceni, iar subiectul de discuție a fost același: alegerile anticipate. „Am discutat și despre alte subiecte interne, legate de ce facem în Alianță, și de subiectele europene”, a subliniat Dacian Cioloș.

Liderul PLUS a precizat că a vorbit cu președintele despre abordarea Alianței USR-PLUS vizavi de guvern și de perspectiva politică din România. „E firesc, sunt unul dintre liderii Alianței”, a punctat Dacian Cioloș.