spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăDezvaluiriCioloş l-a numit secretar de stat la Transporturi pe omul lui Ioan...

Cioloş l-a numit secretar de stat la Transporturi pe omul lui Ioan Rus: TRIPLU INCOMPATIBIL

-

Premierul Dacian Cioloş l-a numit miercuri pe Marcel Ioan Boloș a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Boloş este considerat omul lui Ioan Rus.

Rus l-a numit n Consiliul de Administraţie al Tarom pentru experienţa acumulată în perioada în care a fost director al Autorităţii de Management al Planului Operaţional Sectorial Transport.

- Advertisement -

Boloş a fost şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar în perioada 2006-2008 al Primăriei Oradea, după care, în primul mandat al primarului Ilei Bolojan, a înfiinţat DMPFI pe care a şi condus-o vreme de patru ani. Din 2012 acesta a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar în 2013 a devenit director AMPOST.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat în 2014 că l-a găsit pe Marcel Boloş în triplă incompatibilitate pentru că a exercitat simultan mai multe funcţii în sectorul public. Potrivit ANI, Marcel Boloş s-ar fi situat sub incidenţa Legii nr. 161/2003 pentru următoarele:
În mai – iunie 2012, Boloş a fost director în Primăria Oradea, la Finanţări Internaţionale şi, în acelaşi timp, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Apoi, între 1 ianuarie 2013 – 1 ianuarie 2014, Marcel Boloş a fost director al aceleaşi direcţii din Primăria Oradea precum şi director general adjunct în Ministerul Transporturilor. De asemenea, în octombrie – decembrie 2013, orădeanul Boloş cumulase funcţiile de director general adjunct în Ministerul Transporturilor şi de director general al Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic SA, din sectorul public.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img