spot_img
25.5 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăPoliticaCioloș încă o RENUNȚARE: Propunerea privind comasarea alegerilor va fi scoasă din...

Cioloș încă o RENUNȚARE: Propunerea privind comasarea alegerilor va fi scoasă din programul de guvernare

-

Comasarea alegerilor nu va mai figura în programul de guvernare prezentat marți în Parlament, a declarat premierul desemnat, Dacian Cioloș, adăugând că documentul programatic va fi adaptat în funcție de discuțiile finale pe care le poartă cu grupurile politice.

- Reclama -

„Programul de guvernare are o parte fixă, care este cea constituită din acele 12 priorități pe care ni le asumăm direct, ca atare. Și are o parte — în stadiul actual adaptabilă, pentru că miniștrii se duc în comisiile de specialitate, eu am discuții cu grupurile politice. Și așa cum v-am spus, în perioada următoare, o să venim cu proiecte mai concrete pe fiecare sector în parte în funcție și de susținerea pe care o putem constata. Da, o să fie scoasă (varianta cu comasarea alegerilor — n.r.). Deci programul de guvernare va fi adaptat în funcție de aceste discuții”, a explicat premierul desemnat, luni, la Parlament.

El a arătat că a elaborat un program de guvernare în patru zile, fără să aibă miniștri la dispoziție cu care să se consulte.

„Am preluat foarte multe din inițiativele și din ideile străzii, să spun așa, ale societății civile, pe care am vrut să le testez. Asta a fost cererea cumva, directă sau indirectă, din partea multor organizații ale societății civile, a celor care au ieșit în stradă, să înaintez aceste propuneri Parlamentului. Și am avut și data trecută, de asta am făcut două tururi, practic, la fiecare grup politic pentru a putea testa, pentru a putea discuta legat de mai multe inițiative. Unele dintre ele, poate cu mai puține șanse de izbândă în această perioadă de un an, dar a fost de datoria mea să pot să le testez”, a arătat premierul desemnat, la finalul discuțiilor cu reprezentanții UDMR.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...