spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăDezvaluiriCioloș în trupele de Securitate: GARDIANUL DOINEI CORNEA

Cioloș în trupele de Securitate: GARDIANUL DOINEI CORNEA

-

Dacian Cioloș a fost în calitate de militar în termen la trupele de securitate unul din paznicii Doina Cornea la Cluj, inclusiv în perioada în care aceasta a fost în arest la domiciliu, a declarat duminică în emisiunea Controverse realizată la B1 de TV de Andrei Bădin la B1 TV un fost ofițer de Armată și fost șef de serviciu în SPP, Rizea Tudorache, în prezent secretar general adjunct al PMP.

În CV-lui dumnealui (n.red-Dacian Cioloș) e o perioadă lipsă 1987-1994. Este trecută doar facultatea de horticultură. Dacă nu era ceva de ascuns probabil că ar fi trecut. Domnul Cioloș este dator să lămurească această perioadă din viața sa, a spus Tudorache.

Acesta a spus că în perioda dizidenței sale, Doina Cornea a fost în atenția colonelului de Securitate Pereș. Din 1983 până în 1989. În noiembrie 1988 a fost arestată la domiciliu pentru 5 săptămâni. Această perioadă coincide cu cea în care domnul Cioloș a făcut Armata la trupele de Securitate- Miliție, a mai afirmat acesta.

În al doilea rând la terminarea facultății putea să primească un grad de ofițer în rezervă. Fie la Ministerul de Interne, fie la Serviciul Român de Informații, a precizat Tudorache. El i-a mai cerut lui Dacian Cioloș să precizeze dacă a făcut parte din grupul de lucru coordonat de securistul Pereș.

Dacian Cioloș a fost fiul unui ofițer de Miliție. Băiatul a intrat la Facultatea de Agronomie în Cluj. Din informațiile mele , să iasă și să prezinte livretul militar nu vorbe, la Brigada de Securitate Cluj, adică la trupele se Securitate. Pentru a nu intra în contact cu diplomați și jurnaliști străini casa doamnei Doina Cornea a fost pusă sub supraveghere. Securitatea a făcut atunci un plan de măsuri pentru izolarea ei. Dacian Cioloș a fost sprijinit de tatăl său să facă Armata la trupele de Securitate, unde era mâncarea mai bună, Și-a ajutat și fiica (n.red- sora lui Dacian Cioloș lucrează la serviciul de informații al MI). Domnul Cioloș trebuie să lămurească legătura sa cu Securitatea și să prezinte livretul militar,
a precizat în emisiune istoricul Florian Bichir, fost membru CNSAS.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img