spot_img
1.2 C
București
luni, noiembrie 25, 2024
AcasăAnalizeCioloş explică de ce părinţii i-au dat prenumele de Julien

Cioloş explică de ce părinţii i-au dat prenumele de Julien

-

Premierul Dacian Cioloș a afirmat marți că mama sa i-a pus prenumele Julien fiind inspirată de personajul Julien Sorel din cartea „Roșu și negru” de Stendhal, șeful Guvernului adăugând însă că este mai senzațională ideea potrivit căreia ar fi „vândut” francezilor.

- Reclama -

„Asta este o altă chestie, Julien. Înseamnă că nu-i român cineva care are un prenume Julien (…) După ce a născut și discuta cu tata prenumele pe care să mi-l dea, tata avea o idee fixă cu Dacian, auzise acest prenume și voia neapărat să fie Dacian (…) Mama a propus Julien pentru că în perioada sarcinii, stând mai mult acasă, mi-a spus că a citit ‘Roșu și negru’ (…) Era perioada când era destul de dificil să faci rost de o carte bună, făcuse rost de o carte bună și a citit ‘Roșu și negru’, de Stendhal, și a marcat-o personajul Julien Sorel și a propus Julien. Și ea ar fi vrut ca Julien să fie primul prenume, dar cum tata a fost cel care s-a dus la Starea Civilă să declare nașterea a pus Dacian (…) Am mai spus-o, dar (…) e mai senzațională probabil ideea că Julien înseamnă că sunt vândut francezilor”, a declarat Cioloș, la Radio România Actualități.

- Advertisement -

Totodată, premierul Cioloș a spus că nu înțelege de ce toată lumea are impresia că vine din străinătate, având în vedere că a petrecut în afara țării doar aproximativ șapte ani și jumătate din cei 47 de ani, cât are în prezent.

„Nu înțeleg de ce toată lumea are impresia că eu vin din străinătate, că nu sunt român (…) Eu n-am nevoie să repet în fiecare an sau să mă pun pe afișe că sunt român, așa cum fac alții, ca să simt că sunt român, ca să simt că sunt ceea ce sunt, ca orice cetățean român. Deci n-am nevoie să dau explicații că nu voi pleca din țară (…) Cred că e bine să avem cât mai mulți români care să se simtă la fel de confortabil când își valorifică expertiza într-o țară sau alta din Europa sau din lume și să rămână români și să vină acasă, să-și plătească taxele și impozitele aici și e bine că sunt foarte mulți tineri care se duc și studiază în străinătate și revin pe urmă în România. Asta nu înseamnă că nu sunt români. Românii care se duc să muncească în Spania, în Italia și rămân ani de zile acolo nu înseamnă că nu mai sunt români. Și cred că e important să ținem aproape cu toți românii și să evităm cât mai mult să răspundem la astfel de provocări, din păcate, din partea unora care doresc să manipuleze prin astfel de sentimente”, a mai spus Cioloș.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img