Ciolacu: Sunt oameni în vârstă a căror viaţă depinde de o reţetă. Cine le aduce acestor oameni alimente?! Cine le aduce medicamente?!

0
119

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că, înainte de a emite un ordin militar prin care vârstnicii să fie obligi să stea în case, ar fi trebuit să fie pregătite deja şi soluţiile pentru a le asigura acestora traiul zilnic, adăugând că protejarea lor trebuie să fie o prioritate în aceste momente pentru autorităţi.

„Părinţii şi bunicii noştri sunt cei mai vulnerabili în faţa acestui virus. Protejarea lor trebuie să fie o prioritate în aceste momente pentru autorităţi. Dar, înainte de a emite un ordin militar prin care să îi obligi să stea în case, ar fi trebuit să ai pregătite deja şi soluţiile pentru a le asigura traiul zilnic. În mod real, nu pe hârtie. Cine le aduce acestor oameni alimente?! Cine le aduce medicamente?! Sunt oameni în vârstă a căror viaţă depinde de o reţetă. Nu toţi au copii sau rude în apropiere, care să îi poată ajuta”, a scris Ciolacu într-un mesaj pe Facebook.

El a adăugat că este nevoie „de un mecanism real, aplicabil la nivel local”, prin care aceşti oameni să fie sprijiniţi, pentru că nu toate autorităţile locale au capacitatea reală de a asigura o asistenţă eficientă, în lipsa altor măsuri de suport.

„Voi discuta cu primarii şi cu preşedinţii de consilii judeţene pentru a vedea ce trebuie făcut urgent pentru a nu trece la alte tragedii, cu bătrâni înfometaţi sau lipsiţi de tratament medical”, a încheiat Ciolacu.