Ciolacu: Suma pentru dublarea alocațiilor este mai mică cu aproape 100 de milioane de euro decât a plătit Orban clientelei politice

0
72

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la Zalău, că premierul Ludovic Orban ar trebui ”să aibă decenţa” de a aloca banii necesari dublării alocaţiilor copiilor, în condiţiile în care în prima săptămână de mandat a plătit o sumă mult mai mare „unei clientele politice”.

„Îmi pare rău pentru domnul Ludovic Orban, dar îmi aduc aminte, în prima săptămână parcă de când a fost învestit prim-ministru al României, a făcut o plată unei clientele politice, unor fraţi, Micula parcă, într-o sumă astronomică. Vreau să-l anunţ oficial pe domnul prim-ministru că ar fi cazul, fiindcă mandatul dânsului se apropie de sfârşit, să aibă decenţa şi, la sfârşitul mandatului, să aloce banii necesari dublării alocaţiilor, mai ales după hotărârea Curţii Constituţionale, (sumă) care este mai mică cu aproape 100 de milioane de euro decât a plătit clientelei politice. Ăsta este adevărul, şi nu cel trâmbiţat şi minciunile arătate la televizor”, a susţinut Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă, la Zalău.

De asemenea, acesta a reiterat faptul că actualul guvern a făcut alocări din fondul de rezervă pentru a face plăţi către anumiţi primari care au plecat din PSD.