spot_img
1.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăAnalizeCiolacu spune că banii din Anghel Saligny s-au împărțit corect

Ciolacu spune că banii din Anghel Saligny s-au împărțit corect

-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, despre nemulţumirile primarilor PSD privind împărţirea banilor din Anghel Saligny, că din punctul lui de vedere, formula găsită de de Ministerul Dezvoltării în acest moment şi discutată în coaliţie este cea mai bună.

”Cel mai în măsură este ministrul Dezvoltării”, a spus Marcel Ciolacu, despre modul în care au fost împărţiti banii în programul Anghel Saligny. El a precizat că a văzut criteriile, şli anume 50% numărul de unităţo administrativ teritoriale, în funcţie de nevoie, de încasări, vechile criterii care au fost până acum în toate PNDL-urile. 

Liderul PSD a precizat că ”trebuie să ţii cont de mărimea judeţului respectiv, şi aici a primat foarte mult procentul de 50%, astfel încât judeţele mai mari să se poată acoperi cu toate proiectele”. 

Ciolacu a precizat că, mai mult, este o prealocare, unde ministrul Dezvoltării a găsit cea mai bună formulă, ”cu 140 de milioane pentru Consiliile Judeţene, 40 de milioane la municipii, inclusiv la orice UAT comună sunt în jur de 4 milioane, ceea ce înseamnă că în acest moment, fiecare unitate administrativ teritorială, inclusiv consiiile judeţene, primăriile, reşedinţele de judeţ, oraşele, toate au asigurate un proiect de dezvoltare”. 

Despre faptul că cei care primesc mai mulţi bani sunt Suceava, Oltul, Marcel Ciolacu a răspuns că este o eroare. ”Dacă vedeţi suma pe fiecare unitate administrativ teritorială în parte, în interiorul judeţului, veţi constata că judeţul Olt are una dintre cele mai mici sume alocate pe fiecare unitate administrativ teritorială. 

”Nu contează suma întreagă, contează media pe fiecare unitate administrativ teritorială (UAT). Dacă vă uitaţi la această medie, veţi vedea că judeţul Olt este unul dintre cele care au pierdut”, a mai spus el. 

Ciolacu s-a referit şi la Brăila. ”Nu poţi să compari judeţul Brăila cu judeţul Suceava”, a spus liderul PSD, precizând că Suceava este cel mai întins judeţ. 

”Cred că primarii nici nu ştiu care sunt sumele, cred că este o discuţie un pic prematură şi neexplicată nici de noi în interiorul partidelor şi nici de ministrul Dezvoltării. Din punctul meu de vedere, formula găsită de de Ministerul Dezvoltării în acest moment şi discutată în coaliţie este cea mai bună”, a mai spus preşedintele PSD. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img