spot_img
22.2 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeCiolacu: România se află acum în prima linie a democraţiei occidentale şi...

Ciolacu: România se află acum în prima linie a democraţiei occidentale şi contăm pe sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru a o apăra împreună

-

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, afirmă, vineri, după ce a participat la discuţii cu vicepreşedintele american Kamala Harris, că România se află în prima linie a democraţiei occidentale. Ciolacu a reiterat sprijinul României pentru refugiaţii din Ucraina, relatează News.ro.

- Reclama -

”România se află acum în prima linie a democraţiei occidentale şi contăm pe sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru a o apăra împreună. Acesta este mesajul principal pe care i l-am transmis astăzi doamnei vicepreşedinte al SUA, Kamala Harris, pe care am asigurat-o de deplinul nostru angajament în protejarea valorilor noastre democratice şi a intereselor de securitate pe care naţiunile noastre le au în calitate de aliaţi NATO”, a scris, vineri, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta apreciază că ”trebuie să fim conştienţi că ceea ce se întâmplă în Ucraina are un impact direct asupra noastră, a tuturor”.

”Lumea s-a schimbat, iar noi ne confruntăm cu o nouă realitate. Acest lucru înseamnă noi provocări pentru poporul nostru, pentru economia noastră şi pentru structura noastră socială. Vom continua să sprijinim refugiaţii care ajung în ţara noastră, dar trebuie să ne gândim şi la familiile noastre şi la copiii noştri. De aceea, parteneriatul nostru strategic trebuie să fie dezvoltat şi să includă o cooperare economică mai puternică. Investiţii americane în energie, apărare, comerţ şi sectoarele financiare sunt absolut esenţiale”, a mai transmis Ciolacu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...