spot_img
1.4 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăAnalizeCiolacu: PSD a decis să intre la guvernare fiindcă situaţia ţării devenise...

Ciolacu: PSD a decis să intre la guvernare fiindcă situaţia ţării devenise dramatică

-

PSD a decis să intre la guvernare fiindcă situaţia ţării devenise dramatică, a declarat liderul formaţiunii, Marcel Ciolacu, joi, la prezentarea bilanţului la 6 luni de guvernare în coaliţie.

- Reclama -

„Am construit un plan şi ne-am luptat să-l punem cât mai bine în practică. (…) Venim în faţa dumneavoastră şi a românilor să spunem ce-am făcut şi de ce ne-am asumat să intrăm la guvernare. Mă bucur că în continuare PSD continuă să fixeze „ora la ceas” şi mai nou mă bucur că am evoluat. Ultima dată aveam la uşă vrăjitoarele, acum avem opoziţia. Începem să mergem înainte. Am decis să intrăm la guvernare acum 6 luni fiindcă situaţia ţării devenise dramatică”, a afirmat Ciolacu la Parlament.

Potrivit acestuia, „guvernările anterioare au provocat mai ales o lipsă profundă de încredere”.

„Nu mai era timp de experienţe politice care ar fi ţinut în continuare România captivă unui haos sanitar, economic şi social. Era timpul ca PSD să-şi asume din nou responsabilitatea şi să pună umărul la stabilizarea României în ceea mai grea perioadă de după Revoluţie”, a adăugat liderul social-democraţilor.

El susţine că, în condiţiile în care românii se confruntă cu probleme, Guvernul trebuie să facă un efort şi mai mare.

„Ştim că în această perioadă costul vieţii creşterea preţurilor şi nivelul de trai au fost şi continuă să fie principala problemă. Românii suferă din cauza scumpirii alimentelor combustibilului, energiei şi a inflaţiei ridicate din acest motiv de la intrarea la Guvernare PSD a promovat trei pachete de sprijin. (…) Am reparat ceea ce era urgent şi vreau să fiu cât se poate de clar şi de direct: dacă PSD nu era a guvernare, aceste măsuri nu existau. PSD a conceput şi impus pachetul social. El cuprinde atât majorarea alocaţiilor, pensiilor şi salariilor cât şi un sprijin financiar destinat pensionarilor cu venituri mici, PSD s-a luptat pentru plafonarea preţurilor la energie şi gaze. PSD a construit programe de sprijin financiar pentru companiile româneşti în valoare de 20 de miliarde de lei”, a afirmat ;atrcel Ciolacu în discursul ţinut la prezentarea bilanţului realizat de social-democraţi la şase luni de la intrarea la guvernare alături de PNL şi UDMR.  

Liderul PSD spune că statul a luat decizia „să strângă cureaua” şi să păstreze „doar cheltuielile absolut necesare”, respectiv cele pentru investiţii, salarii sau pensii 

„Ştiu că românii se confruntă cu mari probleme, de aceea este nevoie ca acest Guvern să facă un efort şi mai mare. În contextul invaziei criminale a Rusiei în Ucraina cred că este esenţial să ne asigurăm hrana pentru noi înşine. (…) Descurajarea speculei trebuie să fie o prioritate. (…) Cumpără româneşte trebuie să fie firul roşu care să ne ghideze acţiunile. Este nevoie de solidaritate de implicare şi de efortul tuturor. Fac apel către sectorul HoReCa, sector sprijinit de stat în timpul pandemiei, să ajute acum statul român şi implicit pe români şi să cumpere cu prioritate produse româneşti”, mai spune Ciloacu.  

El adaugă că în perioada următoare trebuie semnate toate contractele pentru autostrada Moldovei, considerând că acesta trebuie să fie „un obiectiv de ţară al României”. 

„ŞI vă asigur că-l vom face”; afirmă liderul PSD, despre autostrada Moldovei. 

Conform lui Ciolacu, un alt obiectiv de ţară trebuie să fie reducerea decalajelor de dezvoltare dintre zonele României, prin utilizarea de fonduri din PNRR şi din Programul Naţional Anghel Saligny.  

„Cred cu tărie că românii trebuie să ştie în fiecare moment care este poziţia PSD în legătură cu anumite probleme. Avem obligaţia de a da explicaţii românilor pentru că ei ne-au trimis m funcţiile pe care le ocupăm acum. PSD îşi va susţine totdeauna ideile şi valorile, chiar şi atunci când acestea pot fi diferite de cele ale partenerilor noştri de coaliţie este normal să avem opinii diferite”, a mai afirmat Marcel Ciolacu. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img