spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeCiolacu propune guvern de uniune națională dacă trece moțiunea

Ciolacu propune guvern de uniune națională dacă trece moțiunea

-

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Piteşti, că în situaţia în care moţiunea de cenzură va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un premier şi că există varianta unui guvern de uniune naţională.

- Reclama -

„Este o moţiune serioasă şi chiar dorim să treacă această moţiune (…). După moţiune, dacă va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru, deoarece nu avem un proiect politic şi nu avem un program de guvernare. Cred că este suficientă experienţa guvernării PNL fără un program de guvernare coerent şi vedem cu toţii şi simţim mai ales cu toţii costurile. Este varianta unui guvern de uniune naţională până în noiembrie, când sunt alegerile la termen. Nu înţelegem acest moft de a face alegeri cu două-trei luni sau patru-cinci luni înainte de alegerile care sunt la termen. Preşedintele României are atributul de a desemna un prim-ministru şi cred că intrăm într-o logică constituţională democratică”, a spus Ciolacu.

Acesta a subliniat că important este acum ca pachetul de legi electorale să nu fie modificat altfel decât de Parlament.

„Dar cel mai important pentru România în acest moment este de a stopa acest derapaj. Poţi să te joci cu multe când eşti la guvernare, dar sub nicio formă cu pachetul de legi electorale. Este atributul Parlamentului în timp rezonabil să îl schimbe”, a afirmat Ciolacu.

Legat de numărul de voturi necesar pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, Ciolacu a precizat că „matematic nu sunt suficiente voturi doar de la PSD şi UDMR”. „Am început să strângem semnăturile”, a adăugat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...