spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeCiolacu: Plafonarea preţurilor la energie şi gaze impusă de PSD cu mari...

Ciolacu: Plafonarea preţurilor la energie şi gaze impusă de PSD cu mari eforturi în coaliţie a fost soluţia corectă. O confirmă astăzi INS care anunţă o scădere a inflaţiei cu peste un punct procentual

-

Marcel Ciolacu a afirmat că măsura impusă de PSD în coaliţie privind plafonarea preţurilor la energie şi gaze a fost soluţia corectă lucru confirmat de către INS care a anunţat o scădere a inflaţiei cu peste un punct procentual în ianuarie faţă de luna decembrie 2022. Liderul social-democraţilor a adăugat că, în următoare perioadă, PSD se va concentra pe un plan de măsuri concrete pentru a stopa creşterea preţurilor la alimentele de bază.

„Plafonarea preţurilor la energie şi gaze impusă de PSD cu mari eforturi în coaliţie a fost soluţia corectă. O confirmă astăzi INS care anunţă o scădere a inflaţiei cu peste un punct procentual în ianuarie faţă de luna decembrie 2022. Ştiu că nu este suficient. Şi tocmai de aceea ne vom concentra în perioada următoare pe un plan de măsuri concrete pentru a stopa creşterea preţurilor la alimentele de bază”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook.

- Advertisement -

Liderul PSD a adăugat că Executivul va veni cu scheme de sprijin pentru a creşte producţia agricolă românească şi vom impune mecanisme pentru a opri specula pe seama suferinţei oamenilor”.

„Doar aşa putem să ajungem, la sfârşitul anului, la o inflaţie cu o singură cifră!”, a completat el. 

Rata anuală a inflaţiei în luna ianuarie 2023 comparativ cu luna ianuarie 2022 este 15,1%, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Rata anuală a inflaţiei în luna decembrie 2022 comparativ cu luna decembrie 2021 este 16,4%.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img