spot_img
24.4 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeCiolacu: Obligaţia României este de a ajuta Republica Moldova

Ciolacu: Obligaţia României este de a ajuta Republica Moldova

-

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat, luni, în vizita oficială efectuată la Chişinău, că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar obligaţia României este de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs.

- Reclama -

Marcel Ciolacu a mai spus că ”România trebuie să ajute Republica Moldova și nu face un favor Republicii Moldova, pentru că are obligaţia de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs”, şi a arătat că doreşte întărirea relaţiei parlamentare. 

”E păcat să nu lucrăm împreună la această legislaţie, fără a arde etape, de a fi mult mai eficienţi şi de a mări ritmul, astfel încât Republica Moldova să fie membru cu drepturi depline în UE”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care se află luni în vizită oficială la Chişinău, a avut întâlniri cu preşedintele şi cu premierul Republicii Moldova, Maia Sandu şi, respectiv, Natalia Gavriliţa.

„Am reiterat astăzi preşedintei Maia Sandu angajamentul României de a sprijini procesul de integrare a Republicii Moldova în UE şi obţinerea rapidă a statutului de ţară candidată. România este mai mult ca oricând alături de Republica Moldova în actualul context tensionat de securitate”, a scris Ciolacu, pe Twitter.

După întâlnirea cu Natalia Gavriliţa, Marcel Ciolacu a transmis că România sprijină „ferm” extinderea asistenţei financiare a Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

„Discuţii aplicate pentru identificarea unor soluţii comune cu Natalia Gavriliţa. România sprijină ferm extinderea asistenţei financiare a UE pentru Republica Moldova. Parlamentul României susţine analizarea cu celeritate a solicitărilor de finanţare primite de la autorităţile de la Chişinău”, a afirmat Ciolacu, într-un alt mesaj publicat pe Twitter.

O delegaţie parlamentară condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a început luni o vizită oficială de două zile în Republica Moldova.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...