Ciolacu: Nu se va vota legea carantinării și izolării în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție. PROIECTUL GUVERNULUI NU ARE AVIZUL MINISTERULUI JUSTIȚIEI

0
61

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat luni că PSD blochează votarea în Senat a proiectului de lefe care ar permite carantinarea și izolarea individuală a bolnavilor și suspecților de infectare cu Covid-19.

”Nu se va vota legea în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție”, a spus Ciolacu.

El l-a criticat și pe președintele Iohannis pentru că nu a organizat o dezbatere cu toate partidele parlamentare.

Nu au venit în faţa parlamentarilor nici premierul, nici ministrul Sănătăţii, nici ministrul Justiţiei, dl Arafat nefiind un membru de partid, nici PNL, nici PSD. Pur şi simplu ne-a prezentat opinia sa ca specialist, fără să îngrădim libertăţile oamenilor. Acest lucru trebuia să îl facă premierul. Mai mult, legea nu a avut avizul Ministerului Justiţiei. Nu se va vota legea în Senat, până când premierul şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuţie, în acest moment”, afirmat liderul PSD. 

”Nu putem accepta această lege şi nu putem vota această lege”, a afirmat Ciolacu. ”Este pentru a doua oară când PNL şi onor Guvernul Orban au lăsat România într-un vid legislativ. Nuuştiu cât mai putem suporta astfel de greşeli majore, nu neapărat faţă de clasa politică, cât faţă de români, Este nepermis să stăm de o lună de zile şi să aşteptăm în ultimul moment să venim cu o lege la Parlament, când lucrurile erau foarte clare, restrângerile de drepturi nu se pot face decât prin Parlament. Legea făcută de Orban este o lege proastă. Am încercat la Camera Deputaţilor, cu ONG-urile, să avem un punct de vedere transparent asupra legii. O să continuăm la Senat dezbaterile, atât cu CSM-ul cât şi cu organizaţiile care luptă pentru drepturi şi libertăţi. Nu putem accepta această lege şi nu putem vota această lege”, a afirmat Ciolacu. 

El a remarcat că singurul care a venit în Parlament este secretarul de stat Raed Arafat.