spot_img
18.1 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizeCiolacu: Nu pot să îţi cer să faci economie şi tu vei...

Ciolacu: Nu pot să îţi cer să faci economie şi tu vei beneficia de această economie peste 12 luni. Este un non-sens

-

Marcel Ciolacu a afirmat că plafonul pentru consumul de energie electrică trebuie să fie în timp real. „Nu pot să îţi cer să faci economie şi tu vei beneficia de această economie peste 12 luni. Este un non-sens”, a explicat liderul PSD.

„Plafonul este în discuţie în acest moment în coaliţie. Au fost mai multe propuneri. Nu le reţin pe cele ale ministrului Energiei. (…) Aşteptăm să luăm o decizie finală. Ordonanţa pe energie se află în acest moment la prima cameră sesizată, la Senat. Săptămâna viitoare va fi dat raportul. Deja am convenit modificări pentru instituţiile de cult, pentru serviciile publice, respectiv companiile de apă, dar şi pentru companiile de transport. Mai avem şi discuţia privind faptul că fabricile de medicamente generice au un preţ plafonat la medicamente. Dacă nu intervenim, în acel moment acele medicamente dispar de pe piaţa din România. Cred că nu ne dorim acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu, chestionat marţi la Parlament despre subiect.

Liderul PSD a mai spus, în ceea ce priveşte propunerea ca plafonarea să fie raportată la consumul de anul trecut, că el consideră că totul se raportează în timp real.

„Am văzut, au venit mai multe variante. Aşteptăm, prin Secretariatul General al Guvernului. Din punctul nostru de vedere, totul se raportează în timp real. Nu pot să îţi cer să faci economie şi tu vei beneficia de această economie peste 12 luni. Este un non-sens”, a conchis Ciolacu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...