spot_img
25 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAnalizeCiolacu: Modificările aduse în coaliţia de guvernare la Codul fiscal nu sunt...

Ciolacu: Modificările aduse în coaliţia de guvernare la Codul fiscal nu sunt unele de fond, iar discuţiile pe supraimpozitarea pensiilor speciale mari vor continua

-

Modificările aduse în coaliţia de guvernare la Codul fiscal nu sunt unele de fond, iar discuţiile pe supraimpozitarea pensiilor speciale mari vor continua, a declarat miercuri preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„În primul rând, nu este o modificare de fond a Codului Fiscal. Ce mă bucur este că am reuşit, împreună cu copreşedinţii coaliţiei, să aducem în spaţiul public o discuţie serioasă de modificare a Codului fiscal şi, în urma analizelor auditorilor externi, pe care le ştim, am încercat să scoatem din excepţii şi de unde existau anumite crăpături în lege, astfel încât optimizarea fiscală ajunsese un risc pentru fondul problemei şi mai ales pentru colectare”, a declarat Ciolacu, la finalul Comitetului Politic Naţional al PSD.

- Advertisement -

El a adăugat că se bucură că premierul a susţinut deducerile pentru cei cu venituri de până în 4.500 de lei.

„Cred că în perioade de criză, când cei afectaţi în mod deosebit sunt cei cu venituri mici şi medii, trebuie să vii şi să intervii pentru ei în primul rând. De exemplu, sunt măsurile cu combustibilul – nu ştiu cât de corect este ca statul să compenseze anumite lucruri la toată lumea la fel în perioade de criză. Noi nu suntem într-o perioadă normală, aşezată. Cert este că avem o stabilitate financiară – anul acesta exclus să intrăm într-o recesiune sau să facem micşorări de salarii, să intram într-o zonă de austeritate. Şi sunt ferm convins în continuare că aceste discuţii vor continua”, a explicat liderul PSD.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, după ce va exista o evidenţă a ultimilor 30 de ani „este momentul în care se va intra pe discuţiile de fond pe Codul Fiscal”.

„Rămân ferm, în primul rând trebuie să-şi facă statul treaba, respectiv Ministerul Finanţelor şi ANAF-ul. Este o digitalizare de care vorbim de 30 de ani. Dacă ei cred că vor reuşi cu aceiaşi oameni care stopează această digitalizare de 30 de ani, îi anunţ şi pe ministrul Finanţelor şi pe directorul ANAF că nu vor reuşi. Să găsească o soluţie mai îndrăzneaţă. (…) Indiferent din ce familie politică facem parte, trebuie ajutaţi cei cu venituri mici şi medii”, a adăugat Marcel Ciolacu.

În ceea ce priveşte supraimpozitarea pensiilor speciale mari, el a arătat că discuţiile continuă în coaliţia de guvernare.

„Discuţia rămâne în coaliţie în continuare şi sunt ferm convins că până la urmă vom veni cu o soluţie graduală. Trebuie să ne punem de acord. Eu susţin că aşa este corect. Continuăm discuţiile. Şi ieri am avut o discuţie cu primul ministru pe mai multe aspecte. Repet, nu avem mereu neapărat întâlniri de coaliţie anunţate. (…) Zilnic avem discuţii şi mi se pare corect să avem discuţii, inclusiv cu domnul Kelemen Hunor”, a spus Ciolacu.

El a reafirmat că „trebuie să intrăm într-o zonă de echitate”.

„Repet, să ai la pensie mai mult decât ai avut în activitate mi se pare… Nu cred că mai există în vreun stat din lume aşa ceva”, a menţionat liderul PSD. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img