spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeCiolacu: Mi-am luat astăzi angajamentul, alături de liderul PNL, că viitorul Guvern...

Ciolacu: Mi-am luat astăzi angajamentul, alături de liderul PNL, că viitorul Guvern va pune în aplicare creşterea salariilor din Educaţie

-

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că, alături de premierul Nicolae Ciucă, şi-a luat angajamentul că viitorul Guvern va pune în aplicare creşterea salariilor din Educaţie având ca bază creşterea salariului profesorului debutant, asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie.

„Ne aflăm într-un moment în care fiecare zi de întârziere poate afecta viitorul unei generaţii întregi de copii. Sute de mii de elevi şi părinţii lor trăiesc în continuare cu teama că nu îşi vor putea da examenele. Acest lucru trebuie să înceteze”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri pe Facebook.

El a mai spus că şi-a luat angajamentul, alături de actualul premier liberal că viitorul Guvern va pune îmn aplicare creşterea salariilor în educaţie „având ca bază creşterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie”.

„În şedinţa de Guvern de mâine (joi – n.r.), acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care consfinţeşte decizia acestei guvernări de a pune Educaţia în centrul politicilor sale publice”, a completat liderul PSD.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a cerut Ministerului Educaţiei şi Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale promovarea la nivelul Guvernului a unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educaţie prin noua Lege a salarizării, în urma discuţiei telefonice purtate cu reprezentanţii sindicatelor din sistemul de învăţământ. în urma discuţiei telefonice purtate cu reprezentanţii sindicatelor din sistemul de învăţământ.

Executivul a anunţat că Memorandumul va fi adoptat în şedinţa de joi a Guvernului, şi va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanţiile guvernamentale privind prioritizarea Educaţiei în viitoarea grilă de salarizare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img